Annons:

Sök

Annons:

Stödet för korttidspermitteringar förlängs – miljardkostnad för staten

Finansminister Magdalena Andersson. Foto: Bildbyrån

Stödet för korttidspermitteringar förlängs – miljardkostnad för staten

Regeringen och samarbetspartierna är överens om att förlänga stödet för korttidspermitteringar.

Annons:

Regeringen och samarbetspartierna föreslår att stödet ska kunna förlängas med tre månader. Det ska gälla juli, augusti och september i år. 

Stödet är det mest kostsamma som tagits fram i försöken att lindra effekterna av pandemin och innebär att staten går in och betalar större delen av lönen under en period för att företag ska kunna behålla sin personal. 

En anställd kan permitteras på upp till 80 procent av arbetstiden. Företag som tidigare fått stöd ska inte behöva göra en helt ny ansökan.

Förlängsningsförslaget ska nu ut på remiss och innebär att hundratusentals svenskar slipper mista sina jobb, enligt finansminister Magdalena Andersson.

– Jag bedömer att det är välinvesterade pengar för att göra så att vi snabbare kan få fart i ekonomin när restriktionerna släpper, säger ministern till Ekot.

Kostnaden för staten väntas uppgå till 1,7 miljarder kronor för förlängningen. Missnöjet mot Tillväxtverket för långsam hantering och långa väntetider har varit stort.

– Myndighetssverige är inte uppbyggt för att hantera så här stora mängder ansökningar och det har aldrig någonsin betalats ut stöd på det här sättet. Det är helt unikt det vi gör nu. Det har varit tufft för Tillväxtverket, de har byggt upp IT-system och har fördubblat personalstyrkan, säger Magdalena Andersson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: