Annons:

Sök

Annons:

Allettan skjuts fram – efter allt coronakaos:

Vimmerby Hockey och Kalmar HC är i coronakaosserien hockeyettan södra. Foto: Arkivbild

Allettan skjuts fram – efter allt coronakaos: "Något vi tror på"

Den södra serien är hårt drabbad av covid-19. En mängd matcher har skjutits fram – och nu står det klart att Allettan planeras att börja 6 januari.
– Nu har vi gjort något vi tror på, säger ligachefen Mats Johansson.

Annons:

Det är i princip coronakaos i den södra hockeyettan. Vimmerby Hockey har pausat sin verksamhet efter många fall och flera andra klubbar har också drabbats.

Det har bidragit till att en mängd matcher har ställts in och skjutits fram. På onsdagen hölls ett möte mellan ligan och klubbarnas sportchefer.

– Coronaläget, som jag kallar det, ser inte bra ut. Det är i väldigt många lag och flera klubbar har pausat sin verksamhet. Jag ville veta hur lagen har tänkt och hur deras plan ser ut för att komma igång igen, säger ligachefen Mats Johansson.

Övriga tre serier ser ut att kunna gå i mål som planerat, men där verkar det vara kört för södra serien.

– Det är ett antal matcher där vi måste hitta datum och vi har kommit överens om att använda 22, 28 och 30:e december för att spela färdigt grundserien. Jag behöver få okej att använda 30 december av verkställande utskottet. 

Börjar först 2021

Allettan var tänkt att starta i mellandagarna som tidigare år, men nu är i stället planen att börja Allettan den 6 januari. 

– Så är bedömningen i dag och det är något vi tror på. Det måste vi tro och vi får hoppas att läget blir bättre. Men bedömningen kan vara en annan om en vecka och det är jättejobbigt. Blir de lag som ännu inte drabbats i södra ettan drabbade runt den 13, 14 eller 15 december blir det jobbigt och då kan det bli riktigt bökigt.

Ser du en risk att Allettan kan förskjutas ytterligare?

– Risken finns väl alltid. Det är en svår fråga, men det är inte vår förhoppning eller plan. Vi kan inte göra en plan som vi inte tror på. Det vi har kommit överens om hoppas vi kunna genomföra.

Hur såg klubbarnas sportchefer på det?

– Det var lite blandat. En klubb har 16 konstaterade fall och är förtvivlade. De vet inte när de kan stå på isen igen. För vissa andra klubbar går det åt rätt håll, som för Troja till exempel.

"Köra nytt möte"

Att ett beslut om att stänga ned hela Hockeyettan skulle komma är osannolikt.

– Det är om det kommer ett myndighetsbeslut i sådana fall och då skulle det ju gälla alla idrott.

Vad gör ni om läget förvärras ytterligare?

– Då får vi snabbt köra ett möte till. Det är omöjligt att sia om framtiden. Vi vet inte vilka lag som kan komma att drabbas. Ett lag kanske lyckas spela av sina matcher. Det finns många om och men i det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: