Annons:

Sök

Annons:

Rolle Andersson har idéer om hur man får en levande stadskärna. Foto: Linda Leonhardt

Debatt: Så får vi en levande stadskärna i Kalmar City

Efter att ha följt citydebatten och allt annat som det skrivs och pratas om, så blir man som Cityambassadör och näringsidkare lite frustrerad. Alla dom som driver verksamheter i City jobbar stenhårt varje dag och försöker driva/utveckla sina verksamheter på bästa sätt. Men de behöver hjälp, skriver företagaren Rolle Andersson.

Annons:

Våra lokala politiker gör i mångt och mycket ett bra jobb, men istället för att samarbeta för Kalmars Citys bästa så övergår allt i någon konstig form av prestige där konstruktiv kritik förvandlas till något negativt. Var idéerna och lösningarna kommer ifrån är irrelevant.

Nej, nu är det dags att släppa prestigen, agera och göra det som är bäst för Kalmar City.

Mina tre ledord på vägen som gör Kalmar till Sveriges bästa City:

Tillgänglighet, 365/7/24 och Världsklass 

1: Tillgänglighet

Låt alla få ta del av city och då menar jag allt från flygresenärer, sjöburna, bilister, cyklister, gångtrafikanter och dom som åker kollektivt.

Samla taxinäringen och hjälp dem genom sponsring och att byta ut sin ”Gula & Blåa” taxiflotta mot typ London Taxi TX5, ett miljövänligt grönt alternativ som gör det enkelt för alla att besöka City på ett naturligt sätt. Det ska vara lika billigt och naturligt att åka Grön taxi som att ta sin egna bil eller åka kollektivt.

Skapa fler båtturer som Dessi och samarbeta med våra grannkommuner och locka människor från: Stora Rör, Borgholm, Oskarshamn, Karlskrona,  med flera. 

Gör all cykelparkering och bilparkering i city kostnadsfri.

Fullt fokus på kvalite, trygghet och samverkan.

Utse Cityambassadörer, både lokalt och nationellt som verkar för City.

 

2: 365/7/24 

Kalmar City ska vara tillgängligt och attraktivt 365 dagar om året under dygnets alla timmar.  Det är jättebra att bli årets sommarstad men vi måste väl ändå ha som mål att bli årets året runt stad och detta gör vi genom att leverera kvalite 365 dagar om året. Detta gör det lättare att planera och driva business för våra näringsidkare i City.

 

3: Världsklass

För att kunna locka människor och få alla att vallfärda till Kalmar City, så måste vi kunna erbjuda nåt utöver det vanliga och vara ”Bäst i klassen”.

Fastighetsägare fyller idag sina tomma lokaler med det dom hittar, istället för att ha en långsiktig plan som håller. Här måste kommunen tillsammans med fastighetsägare, Citysamordnare och eldsjälar ta fram en plan på hur city ska se ut och det ska vara enkelt: Fyll City med intressanta och seriösa företag som verkligen drar kunder, hamburgare är jättegott men vi måste ha variation och kunna erbjuda det som människor verkligen vill ha och som lockar, något för alla! Vårt fina City ska vara det självklara valet för alla.

Vi Kalmarbor kan på ett enkelt sätt hjälpa till att lyfta City: Stötta våra butiker, restauranger, pubar och övriga näringsidkare genom att äta, dricka. handla, träna, Spa:a, köpa hus, utföra bankärenden, gå på nåt evenemang eller bara strosa runt i vår fina stadskärna, alla dagar i veckan.

Dela gärna budskapet: ALLA TILL CITY ??

Rolle Andersson

Cityambassadör i Sveriges bästa City

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: