Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Vill svenskarna verkligen integreras

Tidigt i höst blev jag bjuden på en fest där jag fick träffa några unga, vackra kvinnor. Det jag hört av dem rev mina sår. Mina sår orsakade av utländska, ingifta kvinnors utmaningar i deras nya samhälle Sverige. Det här har varit min hjärtefråga jag drivit även innan min hälsa försämrades och fått göra uppehåll, skriver Selma Atac i en debattartikel. 

Annons:

Språk är nyckeln till möjligheter i samhället brukar vi säga. Men dessa unga och vackra kvinnors möjligheter till Språk kränks. Det som gör ont hos mig beträffande dessa unga kvinnor är deras ovisshet om att dem blev övertalade och övertygades av sina män om att det där är det bästa för dem. Kvinnor tror istället att det är dem själv som tog beslutet. De förstår inte att det enda erbjudande dem egentligen fått var att avstå från SFI-kurs.

I den frågan måste samhället göra mer:

  • Första hand för att begränsa mäns möjligheter att hämta hit hjälplösa unga kvinnor från hemlandet och använda dem som slavar här,

  • i Andra hand för att förbättra villkoren till språkutbildning för dem unga kvinnor

Det är enormt viktigt att fånga dessa unga kvinnor i tid så att dem får den utbildning de behöver för sin och familjens utveckling. Detta är oumbärligt för att förhindra parallella samhällen att bildas. 

 Med det sagt önskar jag att alla tänker lite extra för att hitta någon lösning på det tillsammans.  Att skriva motion till sina partiföreningar kan till exempel vara något att börja med. 

Vi pratar prydligt och högtidligt? om integration och mångfald här och där. Vissa använder ordet inkludering för att...kanske för att mjuka upp innebörden eller...jag vet inte varför. Hur man än vänder och vrider orden syftar det på samma sak. Det är kanske svårt att tro på det vi själv säger. 

Behövs mer satsningar i Norrliden

 I Norrliden satsar man mycket för att Norrlidenbor ska integreras. Jag tror att alla redan vet vilka satsningar så jag behöver inte räkna upp allt. Det hela känns som ett sätt att säga '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' håll dig borta, stå inte i vägen, stöka inte till''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''.

 I Norrliden behövs mera satsningar, baserade på vetenskap och verklighet. Där ska välutbildade personal vistas. Personal med utbildning i beteendevetenskap, helst i posttraumatiska symtom, i stället för personal som är rädda om sin popularitet. 

 Integration och mångfald åstadkoms när samhället satsar helhjärtat. Med helhjärtat menar jag att man ägnar tid åt det hela även i sin privata tid också förutom de formella tillfällen. 

 Jag hade varit på ett seminarium där föreläsarens ledord var, '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ni läcker vad ni tänker''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''. Så, varje gång jag ser liknande satsningar och era umgängen på sociala medier tänker jag på denna mening. Tämligen få av er har någon med utländsk bakgrund i era umgängeskretsar. Ännu färre av er har någon med invandrarbakgrund i sina informella sammankomster. 

 Med ovanstående som sammanfattat bakgrund vill jag skicka följande fråga till er: Vill svenskar verkligen integreras?

 Selma Atac?

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: