Annons:

Sök

Insändare: Utmaningar med att hitta arbete trots utbildning - En personlig berättelse från Kalmar kommun

Som invånare i Kalmar kommun vill jag dela med mig av min personliga erfarenhet av att söka arbete efter att ha erhållit en kandidatexamen i sociologi för ett år sedan. Trots min utbildning och min strävan efter att bidra till samhället har jag stött på en otrolig utmaning när det gäller att säkra anställning. 

Annons:

Under de senaste ett åren har jag aktivt sökt över 150 jobb inom Kalmar kommun och dess omnejd. Trots mina ansträngningar har jag inte lyckats hitta en enda anställning. Det är inte bristen på vilja eller engagemang som är problemet, utan snarare den frustrerande verkligheten av att möta konstant avslag eller tystnad från arbetsgivare. 

Det är smärtsamt uppenbart att det finns något fel i rekryteringsprocessen när kvalificerade individer, som mig själv, fortsätter att bli bortvalda utan en ärlig chans att visa våra färdigheter och potential. Frågan om diskriminering på arbetsmarknaden är inte bara en abstrakt debatt för mig; det är en daglig kamp som påverkar mitt välmående och min framtid. 

Se bortom fördomar och stereotyper

Jag uppmanar inte bara arbetsgivare i Kalmar kommun att överväga de kvaliteter och fördelar som mångfald och inkludering kan tillföra deras organisationer, utan även att se bortom fördomar och stereotyper när de bedömer jobbsökande. Varje avvisat CV representerar en person med unika färdigheter och erfarenheter, och varje avslag kan ha en betydande påverkan på deras liv och självkänsla. 

Min förhoppning är att genom att dela min berättelse kan vi öka medvetenheten om de utmaningar som många av oss står inför på arbetsmarknaden. Vi behöver kollektivt arbeta för att skapa en mer inkluderande och rättvis arbetsmiljö där alla har möjlighet att blomstra och bidra till vårt samhälles framgång.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: