Annons:

Sök

Annons:

Insändare: Polisen måste prioritera hatbrott – saknar kunskap om antisemitism

Judar vågar inte gå ut skriver insändaren. Polisen måste utbildas i antisemitism hävdar han. Foto: MostPhotos

Insändare: Polisen måste prioritera hatbrott – saknar kunskap om antisemitism

Många judar vågar inte gå ut och polisens intresse för att utbilda sin personal i antisemtism är sval. 

Annons:

För någon vecka sedan så frågade gruppledaren för KD Christopher Dywik, om jag inte ville komma på ett möte Jaha, vem skulle då komma ? Han sa att Ebba Busch skulle komma så när jag tänkt färdigt gick jag dit och det var fullproppat med KD politiker och en tidigare  riksdagsledamot för SD.. 

 Senast i veckan  talade jag i telefon med Kalle Ljungkvist som är polischef i Kalmar storkommun om man hade någon bevakning eller om man tänkte åka förbi den judiska begravningsplatsen under dagen, med tanke på dagen igår. Svaret jag fick bekräftade bara mina fördomar om polisen i Kalmar: "Vi har så mycket annat vi måste prioritera så vi hinner inte". Tidigare har jag velat föra en diskussion med den. kommunpolisen, som är polisens ansikte utåt och som ska möta allmänhetens frågor, funderingar m och han sa till mig då vi talades vid i telefon för ett par månader sedan att: "Vi kan inte göra något speciellt för judarna i Kalmar dom får ringa 112 som alla andra om något skulle hända". Jag har också haft kontakt med tidigare lokalpolisområdeschefen Olof Bråve om detta som då hänvisade till kommunpolisen.

Polisen måste hjälpa till att bekämpa antisemitism 

Jag är väl en besvärlig medborgare som man bara vill undvika i dessa frågor, men: Jag tänker inte acceptera polisens beteende och om ingenting händer så får jag skriva direkt till rikspolisstyrelsen om detta så får vi se vad som händer då. Polisen i Sverige saknar kunskap om antisemitismen och jag har erbjudit Kalmar att utbilda polisbefäl i detta ämne men man är ointresserad. Ska Sverige, vårt samhälle kunna bekämpa antisemitism så måste givetvis polisen vara med och visa engagemang. 

 Nå, min fråga till Ebba Busch, den enda innan jag gick, var om hon tänkte medverka till att svensk polis blir utbildade i vad antisemitism är. Det räcker inte att polisen ger demonstrationstillstånd, bevakar demonstrationer men samtidigt vet man inte vad som ropas ut från talartribunen. Ebba Busch svar till mig var: “Jag är egentligen motståndare till alla utbildningar som ska lösa olika problem. Men den här gången håller jag med. Och jag vet att polisen arbetar med den här frågan, en utbildning ska genomföras," enligt Ebba Busch.

 Noterar att Busch svarar att en utbildning ska genomföras och då är det än märkligare att polisen i Kalmar är så återhållsamma och inte vill medverka för att göra situationen bättre för dom judar som lever i Kalmar storkommun med omnejd. Många vågar inte gå ut, vågar inte visa vem de är och tvingas till att leva ett annat undanskymt liv till skillnad från alla andra.

 Mike Waxmann (S)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: