Annons:

Sök

Annons:

Slutreplik Oppositionen väljer politiskt spel istället för att se lösningar och möjligheter

Jag noterar en fördjupad relation mellan restalliansen och Miljöpartiet, och ser fram emot vad det kommer att innebära för Kalmarpolitiken och för en kommande valrörelse. Jag noterar också att denna nya samarbetskonstellation hävdar att jag kommit med "mycket osaklig argumentation och felaktiga påståenden". Helt utan att ge ett enda exempel som styrker detta. Något sådant exempel finns förstås inte, skriver Linus Hellman som svar på debattartikeln från Kalmarallisansen och MP.

Annons:

Viktigast noterar jag att det är bra att Kalmars nu samlade motstånd mot hyresrätter och allmännyttan backar från sina värsta uttalanden. Det som var orsaken till min upprördhet. Förhoppningsvis blir det nu istället möjligt att föra en seriös diskussion.

Oxhagen är ett prioriterat område. Rekreation, boende, förutsättningar för fritidsaktiviteter, trygghetshöjande insatser, integration, förskola, dagvatten. Det är mycket som behövs, och det är mycket som är planerat. Oxhagen lyfts genom att man satsar och går framåt, inte genom att säga nej. Oxhagen lyfts definitivt inte av svartmålning av människor, områden och boendeformer.

Kommer ställa höga krav på det som byggs

Jag tar även tillfället i akt att ännu en gång nämna att det inte kommer att byggas, varken någon "mur" eller något "jättelikt höghus", för att bara nämna två av de besynnerliga epitet som används i repliken. Ifall Kalmarhem vill bygga på den aktuella platsen så kommer vi i majoriteten att ställa mycket höga krav på det som byggs.

Vår väg framåt är att fortsätta att utveckla och rusta Oxhagen. Miljöpartiets och restalliansens väg är att säga nej, nej, nej, och att därmed för flera år framåt lägga en våt hand över utvecklingen i viktiga Oxhagen. Stora och viktiga investeringar i Oxhagen skulle då skjutas på framtiden. Enbart för att restalliansen och Miljöpartiet ägnar sig åt politiskt spel. De väljer som vanligt en väg som leder bakåt.

Vad gäller skrämselpropaganda lovar jag dock att inte ta upp kampen med Kalmars borgerlighet och miljöpartister. Där spelar de i en helt egen division.

Tillsammans ska Oxhagen fortsatt framåt!

 Linus Hellman (S)

Stolt, nöjd och trygg Oxhagenbo, och ombudsman för Socialdemokraterna

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: