Annons:

Sök

Annons:

Här, på Donners plats mitt i Visby, ska Kalmarbon ha mördat en 60-årig kvinna. Foto: Bildbyrån

EXTRA: MISSTÄNKT MÖRDARE ÄR FRÅN KALMAR

Enligt flera uppgifter till vår tidning är den man som misstänks för mordet i Visby idag bosatt i Kalmar kommun. Det handlar om en välkänd man i nazistiska kretsar. 

Annons:

Mannen är strax över 30 år och bosatt i Ljungbyholm. Han har varit aktiv i den nazistiska miljön under många år och bland annat deltagit i NMR:s demonstrationer och skrivit för organisationens tidning Nordfront. De senare uppgifterna har flera medier gått ut med däribland Expo.

Nu är han, enligt flera uppgifter till vår tidning, misstänkt för dagens mord mitt under Almedalsveckan i centrala Visby. En källa berättar för oss att två polisbilar stått utanför mannens bostad under flera timmar under onsdagskvällen. Mannen är gripen och misstänkt för mord på sannolika skäl. 

– Knivdådet inträffade utomhus på Donners plats i centrala Visby där många människor är nu under Almedalsveckan. Det finns därför gott om vittnen som polisen kommer att höra. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. Polisen grep mannen direkt när de kom till brottsplatsen, säger förundersökningsledare, kammaråklagare Petra Götell, i ett pressmeddelande. 

Det var strax före 14.00 som en kvinna i 60-årsåldern knivhöggs vid Donners plats, strax före och inte långtifrån en planerad pressträff med Annie Lööf. Händelsen chockade förstås hela Almedalsveckan.

Senast på lördag ska åklagaren fatta beslut om eventuell häktning. 

Kvinnan som avled var Ing-Marie Wieselgren, nationell samordnare för psykiatrifrågor på SKR, Sveriges Kommuner och Regioner. 

”Det är med stor bestörtning som vi har tagit emot beskedet att SKR:s medarbetare Ing-Marie Wieselgren har avlidit efter att ha utsatts för våldsbrott under Almedalsveckan i Visby. Allas våra tankar är hos Ing-Maries familj och anhöriga i denna mycket svåra stund” skriver Carola Gunnarsson, ställföreträdande ordförande för SKR, i skriftligt uttalande till Aftonbladet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: