Annons:

Sök

Annons:

Therese Tang löste mordet i Förlösa, nu blir dramaserie som är baserat på boken om händelsen. Foto: Privat

Mordet i Förlösa blir serie på Discovery – släpps nästa år

Det uppmärksammade mordet i Förlösa blir ny dramaserie. Discovery Plus gör en serie på fem avsnitt om det brutala mordet norr om Kalmar. 

Annons:

Det var 2012 som Göran Lundblad sköts till döds av sin svärson. Med i planeringen av mordet var också Görans dotter. Men det var först två år senare som mordet fick sin upplösning. Detta tack vare att verksamhetschefen för Missing People i Kalmar län, Therese Tang, som fick mördaren att erkänna. 

Mordet är ett av landets mest uppmärksammade. Det har gjorts otaliga TV och radio dokumentärer, bland annat har BBC gjort en lång intervju med Therese Tang och podden Spår ägnade åtta avsnitt åt mordet. 

Mordet blev bok

För några år sedan kom också boken “Hur man löser ett spaningsmord – Therese Tangs berättelse” av krimreportern Joakim Palmkvist. Den är översatt till polska, ryska och engelska. 

Nu gör alltså Discovery plus en dramaserie som är baserat på boken. Det är Felix Herngrens produktionsbolag FLX som just nu arbetar med serien. Inspelningen sker just nu i Höör. 

– Det känns skönt att äntligen få berätta. Vi har känt till det ett tag och det har varit svårt att hålla tyst, säger Therese Tang. 

Det är med lite skräckblandad förtjusning som hon ser fram emot premiären. 

 – Det kommer att bli väldigt märkligt att se någon annan spela mig själv, säger hon. Men jag är jättenöjd med valet. 

Såg potentialen till en unik serie

 Det är Gustav Möller och Oskar Söderlund som skrivit manuset.

– När vi läste Joakim Palmkvists bok såg vi direkt potentialen till en unik tv-serie. En dramatisering erbjuder en väg in i den här berättelsen som inte ryms i nyhetsflödet. Vi vill bortom rubriker om våldsamma detaljer och spekulation, för att istället fördjupa oss i det psykologiska och allmänmänskliga i den här till synes ofattbara historien, säger de i ett gemensamt pressmeddelande. 

Titeln på serien är ännu inte offentlig. Men klart är att den kommer att ha premiär nästa år. 

Både svärsonen och dottern dömdes för mordet. De fick båda 18 års fängelse och kommer att släppas vid midsommar 2026. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: