Annons:

Sök

Annons:

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

LÄNET: Läkare missade att behandla 80-årig kvinna med spridd cancer

En läkare i länet missade att sätta in behandling mot en misstänkt blodpropp som drabbat en 80-årig kvinna med spridd cancer. Händelsen är nu lex Maria-anmäld.

Annons:

Chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund vid Länssjukhuset i Kalmar har gjort en anmälan enligt lex Maria sedan behandlingen av en propp missats.

Fallet gäller en 80-årig kvinna under behandling med cellgifter för spridd cancer som röntgades för att följa upp behandlingen, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

Röntgen visade en misstänkt blodpropp vilket framgick av det skriftliga svaret men inte meddelades muntligt enligt rutinen för oväntade fynd. Behandlande läkare beställde en uppföljande undersökning när det skriftliga svaret anlände som bekräftade misstanken.

Den behandlande läkare missade dock att sätta in behandling mot proppen vilket upptäcktes i samband med att patient kom till kliniken för cancerbehandling. Patienten drabbades inte av några komplikationer av det inträffade men löpte en ökad risk för detta.

Utredningen visar att följsamheten till rutiner brustit vilket uppmärksammats på samtliga inblandade kliniker skriver regionen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: