Annons:

Sök

Annons:

  • Kalmar kan återigen bli årets superkommun. Foto: Anders Blank

  • Kalmar kan återigen bli årets superkommun. Foto: Anders Blank

Kalmar kan återigen bli årets superkommun

Blir det repris från förra året då Kalmar tog titeln Årets superkommun i gruppen småstads- och landsbygdskommuner. Nu är de nominerade, igen. 

Annons:

Det är en gedigen undersökning som ligger till grund för utmärkelsen. Tidningen Dagens Samhälle har använts sig av över 40 000 mätpunkter fördelat på 142 variabler i 18 olika kategorier. Förra året vann Kalmar titeln, nu kan de vinna igen. 

– Det är den bredaste rankingen av landets samtliga kommuner. Allt från skola till bostadsbyggande. Det är väldigt roligt att bara vara med i final igen, är tredje gången vi är i final. 

Evig sommarstad

I nomineringen framkommer att Kalmar är den eviga sommarstaden där dygnstemperaturen aldrig sjunker under tio grader och att man blivit vald till årets sommarstad fem gånger. 

Men nomineringen handlar att man har visat bra resultat i kategorierna jämställdhet och skola. Och att man gjort stora framsteg när det gäller miljö. 

Det som kan antas som negativt är ekonomin. Att kommunen tvingas sälja av sitt fastighetsbolag för 2,7 miljarder kronor för att få in pengar till investeringar. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: