Annons:

Sök

Annons:

FAMILJEN GÅR UT MED NATIONELL EFTERLYSNING EFTER AGNETA

Agneta Hultman försvann den 21 juni från sitt hem i Björksebo. Foto: Pressbild

FAMILJEN GÅR UT MED NATIONELL EFTERLYSNING EFTER AGNETA

För sju veckor sedan försvann Agneta Hultman, 60 år, från sitt hem i Björksebo utanför Vimmerby. Nu går familjen ut med en nationell efterlysning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var den 21 juni som Agneta försvann från sitt hem i Björksebo utanför Vimmerby. Ett efterlämnat spår, en packad badväska, hittades vid Hemsjön 800 meter från hemmet.

Dag tre avskrev polisen fallet som en drunkningsolycka. 

"Familjen har sedan dess koordinerat frivilliginsatser, bland annat med hjälp av professionella räddningsdykare, sökhundar och specialteam med olika utrustningar som genomsökt noga. Nu verkar det som att Agneta inte finns i närområdet", skriver familjen i sin efterlysning.

"Tänkt igenom alla scenarier"

Sökinsatser har genomförts både i sjön och på land i närområdet med mål att avskriva möjliga orsaker till försvinnandet. 

"Räddningsdykare har ställt upp med sökinsatser på sin fritid och Missing People har genomsökt 100 000-tals kvadratmeter terrängen runt om", skriver man vidare.

– Vi kan absolut inte acceptera Agnetas försvinnande som en drunkningsolycka när kroppen inte är hittad. Vi har tänkt igenom alla möjliga scenarier som kan ha hänt. Exempelvis en olycka på land, att hon blivit påkörd, rest bort eller till och med blivit kidnappad. Agneta var vid denna stund utmattad efter en tid av sömnbrist och sämre mående. Vi har även tänkt på om Agneta kan ha fått nån form av psykos och fått tankar på att ge upp sitt liv. Men för oss som står Agneta nära och vet hur livsglad hon var och älskade och levde för sina barn och barnbarn känns det helt otänkbart, säger Matz Eklund, Agnetas livspartner.

Efterlyser Agneta nationellt

Nu tar familjen nästa steg i sökandet och efterlyser Agneta nationellt. 

– Har någon sett Agneta, ta kontakt med oss eller polisen, vädjar Matz till allmänheten. Vad som helst kan ju ha hänt eftersom vi letat och letat och inte hittat henne i närområdet.

Agneta är smal, 175 centimeter lång, har långt blont hår och hade förmodligen svarta glasögon på sig vid försvinnandet.

För vidare kommentarer och information vänligen kontakta Matz Eklund mellan klockan 14-16 måndag till söndag på 0705230609 eller e-post: agneta.forsvunnen@gmail.com. 

Familjen ber om respekt för den personliga integriteten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: