Annons:

Sök

Annons:

Kalmar får pengar för hållbar vattenförsörjning

Nytt projekt ska försöka höja grundvattennivån och testa en metod för att rena och använda avloppsvatten för bevattning av parker och gräsytor.

Annons:

Kalmar kommun har tillsammans med Kalmar Vatten AB beviljats drygt fem miljoner kronor ur EU:s Östersjöprogram till projektet WaterMan (Promoting water reuse in the Baltic Sea Region through capacity building at local level).

-Detta är ett mycket efterlängtat projekt som gör att vi på allvar kan kicka igång projekt för cirkulärt vatten i Kalmar. Det ska bli oerhört spännande och lärorikt, säger Anna Thore (S), ordförande i vatten- och miljönämnden.

Testa nya metorder

Syftet med projektet är att utveckla och testa metoder som bidrar till en långsiktigt hållbar vattenförsörjning i Östersjöområdet. Det handlar om att ta fram en vattenförsörjningsplan, försöka höja grundvattennivån och använda avloppsvatten för bevattning av parker och gräsytor. 

Projektet drivs i samarbete med Region Kalmar län och ett antal kommuner, universitet och regioner i Sverige, Danmark, Polen, Tyskland och Litauen.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: