Annons:

Sök

Annons:

Kalmar prisas för sitt arbete mot nedskräpning

En fimpomat är en del av kommunens satsning mot nedskräpning. Foto: Pressbild

Kalmar prisas för sitt arbete mot nedskräpning

Kalmar är årets Håll Sverige rent-kommun i sin kategori. Detta därför de arbetat intensivt mot nedskräpning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var under gårdagen som Håll Sverige rent-jury korade årets vinnare. Och Kalmar vann i kategorin “mellanstor kommun. De får utmärkelsen för samarbetet inom kommunen och en mycket ambitiös plan för minskad nedskräpning genom ökad medvetenhet och beteendeförändring. I år uppmärksammades särskilt arbetet med att minska antalet fimpar på marken. 

Motiveringen lyder: ”För sitt arbete med fimpzoner och fimpomater på platser som varit särskilt hårt drabbade av nedskräpning av fimpar.”

 Hoppas satsningen kan motverka nedskräpning även fortsättningsvis

– Vi har länge sett att just cigarettfimpar varit en stor del av nedskräpningen och det i kombination med en stad med mycket gatu- och kullersten har varit en svår sak att hantera när det hamnar i fogar och liknande. Därför hoppas vi att satsningen med fimpomater och fimpzoner kan motverka detta och underlätta renhållarnas vardag, säger Thomas Körge, arbetsledare på serviceförvaltningen. 

 Kalmar kommuns arbete med att motverka nedskräpning innehåller också satsningar på källsorteringsstationer i centrala Kalmar, information på brunnslock och elskåp samt skräpplockarinsatser för barn och unga och punktinsatser från medarbetare från olika verksamheter.

Håll Sverige Rent rankar varje år kommunerna utifrån arbetet mot nedskräpning. Bland annat baseras rankingen på antalet skräpplockare samt enkätfrågor om kommunernas förebyggande arbete mot nedskräpning. I den totala rankingen kommer Kalmar kommun i år på andra plats.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: