Annons:

Sök

Annons:

Namngav man som avslöjades av Dumpen – nu åtalas kvinna

Sara Nilsson och Patrik Sjöberg var tidigare i år i Kalmar. Här filmar de en man på Malmen som sprang ifrån dem. Han har nu polisanmält en kvinna för förtal och uppmaning till självmord. Foto: Privat

Namngav man som avslöjades av Dumpen – nu åtalas kvinna

Mannen fastnade av Dumpen när han bestämt träff med en 14-årig tjej. Därefter följde en hetsig debatt på Facebook där mannen namngavs. Nu åtalas en kvinna från Kalmar. Mannen vill ha 175 000 i skadestånd. 

Annons:

Det var tidigare i år som Sara Nilsson och Patrik Sjöberg var i Kalmar för att avslöja män som bestämt sexträffar med flickor som var under 15 år. Det visade sig vara många, hela sju stycken inom loppet av ett dygn. När Dagens Kalmar berättade om besöket innebar det en storm på sociala medier, med en hetsig diskussion. I en av trådarna namngav en kvinna från Kalmar en av de som konfronterades av Dumpen. Han berättade för Dagens Kalmar att han tänkte polisanmäla flera personer. En anmälan har nu lett till åtal. Det är en kvinna som åtalas för förtal och uppmaning till självmord. Det senare gäller ett inlägg där hon skrev att han skulle “avsluta sitt jordeliv” och “så finns ju alltid Ölandsbron. 

I förhör har kvinnan sagt att hon menade att han skulle avsluta sitt liv som pedofil. 

– Rättssamhället är upp och ner i det här fallet, samhället skyddar pedofiler. 

Mannen är tidigare dömd för sexbrott mot unga kvinnor, men ingen av dem var under 15 år. 

Mannen har nu begärt ett stort skadestånd. Han vill ha 175 000 kronor, det handlar om att han blivit av med uppdrag som han haft som företagare men också för utebliven lön, samt sveda och värk. 

Förvånad att det gått så långt

– Det är tydligen mitt fel att han blev av med alla sina jobb och uppdrag. Ingenting ska vara hans fel, säger kvinnan. 

Att åklagare driver ett förtalsmål tillhör inte vanligheterna, normalt sker detta genom civilprocess. 

– Jag är faktiskt förvånad att det går så långt. 

Förvånad är också Sara Nilsson från Dumpen. 

– I Sverige och en del diktaturer i Asien räknas det som förtal om man säger sanningen. Med rådande lagstiftning förhindras sexualutsatta och våldsutsatta att prata om, eller varna andra för personer som tidigare lagförts för vålds- och sexualbrott. Lagstiftningen verkar alltså som skydd för förövare och våldsverkare, säger hon.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: