Annons:

Sök

Annons:

LW nominerade efter bostadsbygge vid Fredriksskans

LW-fastigheter är en av fyra finalister. Foto: Pressbild

LW nominerade efter bostadsbygge vid Fredriksskans

LW-fastigheter kan vinna pris för sitt projekt vid Malmfjärden. Sveriges Allmännytta har nominerat bygget som har närmare 100 bostäder.

Annons:

Tävlingen anordnas för att hitta goda exempel på hyreshusbyggande och för att kunna sprida kunskap om bra och innovativa byggprojekt. Tävlingen är öppen för alla som bygger hyreshus i Sverige. 

Ett av fyra projekt som kan vinna är LW Fastigheters bostadsbygge på Fredriksskans. Här har det byggts 47 hyresrätter och 49 bostadsrätter. 

Fasaderna mot gatan har en stadsmässig karaktär. Mot parken har gårdshusen en mjukare karaktär med fasad av småländsk cederpanel. På fasaderna finns vajrar som över tid ska låta grönska klä balkongerna. Grundförstärkt källarplan under havsytenivån och underjordiskt garage.” Så låter motiveringen. 

Vinnaren utses i Luleå

Det är en oberoende jury som granskat alla nominerade projekt utifrån tolv kriterier om bland annat arkitektonisk gestaltning, anpassning till platsen, hållbarhet, nytänkande och lägenheternas funktionalitet. 

– Nu kommer juryn att besöka de fyra finalistprojekten på plats. Att få höra vad de som jobbat med projektet själva berättar och att se och höra hur de nya boendemiljöerna upplevs är mycket värdefullt, säger Sofia Hansdotter,  nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta och ansvarig för tävlingen. 

Efter studiebesöken går juryn igenom den fördjupade informationen om projekten och utser därefter en vinnare. Vinnaren presenteras under Allmännyttans Fastighetsdagar, som hålls i Luleå den 28–29 maj.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: