Annons:

Sök

Annons:

Kamp om det unika huset – så högt är högsta budet

Det unika huset i Björneström har lockat fyra budgivare, varav två fortfarande kämpar om att bli ägare av fastigheten. Foto: Fastighetsbyrån

Kamp om det unika huset – så högt är högsta budet

Budgivningen är igång. Två budgivare är ihärdiga och kämpar om att få köpa och bo i det unika huset i Björneström utanför Virserum. Ansvarig mäklare Magnus Boberg kan berätta mer om de intresserades planer.

Annons:

När objektet lades ut till försäljning blev det snabbt ett stort intresse, så pass att huset blev det mest klickade på sajten Hemnet under vecka 24 med drygt 20 100 besök.

Intresset för att gå på visning var stort, med ett drygt 30-tal inbokade och sedan den 10 juni är budgivningen igång. Det började lite försiktigt med ett bud på 710 000 kronor, utgångspriset var 850 000.

– Det går sakta men säkert framåt, det springer inte iväg. Totalt har huset lockat fyra budgivare, men för tillfället är det två ihärdiga budgivare kvar, säger Magnus Boberg på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred.

På tisdagen hade sammanlagt 20 bud lämnats, högsta ligger nu på 910 000 kronor sedan ett nytt lades under dagen.

Hur vill du kommentera det budet?

– Det var väntat med tanke på det stora intresset, men jag tycker ändå inte att det skenat iväg för mycket, utan det ligger inom rimlighetens gräns. Det finns alltid en risk att det drar iväg för mycket när det får ett så stort medialt intresse, säger Magnus Boberg.

När tror du huset kan vara sålt?

– Eftersom det hållit på så länge med själva budgivningen hoppas jag så snart som möjligt. Men det är ju helt upp till budgivarna.

Vad kan du berätta om budgivarna?

– Det är ingen lokal. Det har varit lokala budgivare med från början, med lokal förankring i alla fall. Så mycket kan jag säga. Av de två som är kvar är den ena mer inriktad på att ha huset som någon form av fritidsboende, i alla fall initialt, den andra mer permanent.

Huset har ägts av samma släkt sedan det byggdes av skulptören och bildhuggaren Theodor Karlsson vid sekelskiftet efter inspiration från rysk imperialistisk stil.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenskalmar.nu

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: