Annons:

Sök

Annons:

Nytt avtal klart för läkarutbildningen i Kalmar län

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Nytt avtal klart för läkarutbildningen i Kalmar län

Tio år har gått sedan avtalet tecknades 2014. Nu har ett nytt avtal kommit till mellan Region Kalmar län och Linköpings Universitet, Region Östergötland och Region Jönköping. 

Annons:

Det hela gäller den regionaliserade läkarutbildningen som finns i Kalmar län. Tio år har gått sedan det ursprungliga avtalet som möjliggjorde läkarutbildningen i länet tecknades. I onsdags sade regionstyrelsen ja till det nya avtalet. Det nya avtalet gäller tills vidare och innebär att samarbetet rörande utbildning inom medicin och vård på avancerad nivå och grundnivå fortsätter.

– Det är ett strategiskt mycket viktigt avtal och det är glädjande att det nu gäller tills vidare. Region Kalmar län har fått positiv uppmärksamhet och har ett gott renommé som studieort. Vi ser att fler läkare vill fortsätta sin karriär hos oss efter utbildning och det ger ett intresse för regionen i stort, säger regiondirektören Ingeborg Eriksson. 

Läkarutbildningen uppges även generera flera positiva effekter för regionens medarbetare och deras möjlighet till karriär och utveckling.

– Läkarutbildningen i vårt län är något vi är oerhört stolta över och vi vet med oss från när vi besökt utbildningen och träffat studenterna att de har en mycket positiv syn på vår region och utbildningen. Att majoriteten av studenterna väljer att jobba kvar som läkare i vår region efter utbildningen visar på hur nöjda de är och hur viktig den här utbildningen är för vår region, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S), i ett pressmeddelande. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: