Annons:

Sök

Annons:

Inte klart med flyglinje till Arlanda: “Vi ser över alla linjer”

Inte säkert att SAS kommer att flyga från Kalmar Öland Airport. Foto: MostPhotos

Inte klart med flyglinje till Arlanda: “Vi ser över alla linjer”

Under gårdagen kom nyheten om att BRA och SAS inleder samarbete runt inrikestrafiken. “Vinst för landsbygden”, “Stärker länsinvånarnas och företagens möjligheter”, var några citat från politiker. Men tar de ut segern i förskott? SAS ger inga garantier för att flyglinjen till Stockholm kommer att vara kvar. 

Annons:

BRA slutar att flyga till Bromma från Kalmar. Det stod klart igår när SAS och BRA gemensamt gick ut med pressmeddelandet om att de skulle samarbeta. BRA skulle ta över SAS inrikestrafik och byta Bromma mot Arlanda. Detta tolkade partisekreterare och Oskarshamnsbon Mattias Bäckström Johansson (SD) att flyglinjen från Kalmar kapas. Han skrev därför direkt en fråga till regeringen där han ville ha svar. 

I pressmeddelandet från SAS framkom att man övervägde att starta upp trafik från Halmstad och Kalmar. Men inget är klart. 

Har inget färdigt trafikprogram

– Det går helt enkelt inte att ge något tydligt svar i dagsläget. Liksom BRA har meddelat kommer bolaget att sluta trafikera sina nuvarande linjer 1/1 2025. SAS arbetar nu med att få på plats ett uppdaterat trafikprogram, där vi både värderar kapacitetsökningar på befintliga SAS-linjer samt trafik till nya destinationer. SAS har alltså inte något färdigt trafikprogram i dag och vi kan därför inte ge ytterligare information om specifika destinationer, säger Pia Herrera, presschef på SAS. 

Mattias Bäckström Johansson är tveksam. 

– Det är inte många månader bort till årsskiftet. Det ser svårt ut att man ska hinna ta beslut och lägga tidtabell för en linje mellan Kalmar och Arlanda. 

För ett år sedan lade SAS ner just den här linjen.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: