Annons:

Sök

Annons:

Körde rejält berusad – “skulle bara testa bilen”

Polisen var tvungen att preja förare som körde full. Foto: MostPhotos

Körde rejält berusad – “skulle bara testa bilen”

En man i 60-årsåldern döms efter att ha kört full, krockat med en ko och smitit från platsen. Han slipper fängelse. 

Annons:

Det var i augusti förra året som en man från Mönsterås kommun körde full. Han har själv berättat att han satt hemma och drack vodka. I förhör har mannen berättat att han kom på att motorlampan tidigare hade lyst i bilen. Han bestämde sig därför för att testköra den. Av någon anledning som han inte kan förklara kom han ut på E22. Där krockade han med en ko. 

Kon var tvungen att avlivas. Bilen var krockskadad. Motorhuven var vikt över vindrutan och enligt polisen kan mannen omöjligt ha sett något av vägen framför sig, dessutom körde han mot trafiken på E22. Mannen reagerade heller inte på hur polisen blinkade med helljuset och körde med blåljus, de var tvungna att preja bilen. 

Förlorade sitt jobb

Mannen erkänner brott. Han berättade att han fick panik och var rädd att han skulle förlora sitt jobb, vilket också senare hände. 

Han döms nu till samhällstjänst i 60 timmar, han är skyldig till grovt rattfylleri, smitning från olycksplats och grov vårdslöshet i trafik.  Brotten skulle normalt ge två månaders fängelse. Men rätten menar att mannen har tagit tag i sitt missbruk och gått på regelbundna kontroller.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: