Annons:

Sök
Jenny Nyströmskolans restaurangprogram har blivit certifierade

Jenny Nyströmskolan fick sin certifieringen på Kalmar Slott. Foto: Privat

Jenny Nyströmskolans restaurangprogram har blivit certifierade

Nu är det klart att Restaurang och livsmedelsprogrammet på Jenny Nyströmskolan har blivit kvalitetssäkrad. Certifieringen innebär bland annat att utbildningen har ett nära och tätt samarbete med företag i besöksnäringen och på så sätt kan säkra att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav.

Annons:

Efter en lång och gedigen process är det nu klart att Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning  kök och servering vid Jenny Nyströmsskolan har klarat besöksnäringens egen kvalitetssäkring. Utbildningen är dessutom den första att certifieras i Kalmar län. 

- Det är glädjande att Jenny Nyströmskolan klarar kriterierna och nu blir certifierad. Förutom att det ger anställningsbara elever så kan vi se att det stärker det attraktiviteten och kvaliteten på deras gymnasieutbildning och därmed leder till ett ökat söktryck, säger Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita samt ledamot i certifieringsnämnden.

Eleverna får kunskaper anpassade efter dagens krav

Certifieringen innebär bland annat att utbildningen har ett nära och tätt samarbete med företag i besöksnäringen och på så sätt kan säkra att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav.

I och med certifieringen vet vi med säkerhet att vi erbjuder våra elever en modern utbildning helt i linje med vad branschen söker. Det här är en kvalitetsstämpel helt enkelt. De elever som kommer till oss får det bästa både från lärarna på skolan och från handledarna på de restauranger vi samarbetar med, säger rektor Marie Wolke.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: