Annons:

Sök

Annons:

Tufft 2020 för Länsstyrelsen - redovisar stort underskott

Landshövding Peter Sandwall kunde på tisdagen berätta om ett underskott för Länsstyrelsen Kalmar län på 6,3 miljoner kronor för 2020. Foto: Privat

Tufft 2020 för Länsstyrelsen - redovisar stort underskott

Länsstyrelsen Kalmar län redovisar ett underskott på 6,3 miljoner kronor för 2020. Enligt landshövding Peter Sandwall har coronapandemin haft en stor påverkan på resultatet.

Annons:

Länsstyrelsen Kalmar län har nu sammanställt sin årsredovisning avseende 2020 och skickat in den till Regeringskansliet.

Det ekonomiska resultatet slutar på ett underskott på 6,3 miljoner. De främsta orsakerna uppges vara ökade kostnader i och med pandemin, lägre intäkter än budgeterat samt ökade personalkostnader.

Däremot rapporterar Länsstyrelsen om goda resultat för alla uppdrag man fått i regleringsbrevet och de extra man fått under året, trots att verksamheten har påverkats av pandemin.

– Det är naturligtvis tråkigt att gå in i 2021 med ett underskott, men vi har redan påbörjat ett åtgärdsprogram för att få en budget i balans i år, säger landshövding Peter Sandwall.

Den pandemi som pågått under större delen av året har påverkat verksamheten, men man kan också se positiva effekter av den, menar Peter Sandwall.

– Pandemin har även haft det goda med sig att länsstyrelsernas samverkan ökat, vilket bland annat resulterat i många nya regeringsuppdrag. Vi har också tagit stora steg mot en utvecklad krissamverkan inom länet, tillsammans med bland annat regionen och våra kommuner, säger landshövdingen.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: