Annons:

Sök

Annons:

MAN BEGÄRS HÄKTAD - MISSTÄNKT FÖR MORD I KALMAR

Man häktas misstänkt för mord i Oxhagen Foto: Lennart Hammarstad

MAN BEGÄRS HÄKTAD - MISSTÄNKT FÖR MORD I KALMAR

Stundtals våldsam, men har också under perioder varit drogfri och engagerad i förening. Han slapp nyligen fängelse efter uppmärksammad stöld. Nu begärs han häktad, misstänkt för mord. 

Annons:

Arrheniusgatan i fredags. Klockan är nio det är fest i en lägenhet på våning två, enligt uppgifter var det fyra personer i bostaden. Det blev bråk om droger som slutade med att en 60-årig mannen som bor i lägenheten fick sätta livet till. 

Polis kom till platsen, åklagare beslutade dagen efter att anhålla en man i 55-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen begärs nu häktad. 

I november förra året dömdes mannen tillsammans med flera andra personer i ett uppmärksammat fall. Det handlade om inbrott där bilar, mopeder och datorer försvann. Den nu misstänkte mannen fälldes för sex olika brott. Det var förutom stöld, olika narkotika och trafikbrott. Men också brott mot knivlagen. 

Lever under ordnade förhållanden

Men enligt ett yttrande från frivården så levde han under ordnade sociala förhållanden avseende bostad, ekonomi och arbete. Mannen slapp fängelse och dömdes till skyddstillsyn. I yttrandet framkom att det fanns riskfaktorer som bristande impuls- och konsekvenskontroll. Han bedömdes dock inte som lämplig för samhällstjänst då det var oklarheter runt hans drogmissbruk. 

Trots att han han har levt ett långt liv i missbruk så återfinns inga fler noteringar i hans belastningsregister. Vissa uppgifter gallras bort om man klarat sig från domar under en tid.

Två sidor av den misstänkta mannen

Mannen har också varit engagerad i uppstarten av en förening. Och väldigt engagerad i de sociala frågorna som man jobbar med där. 

– Jag träffade honom för tre veckor sedan. Då verkade han okej. Han var oftast vänlig mot mig, säger en kvinna som känner honom. 

Men det fanns en annan sida också. 

– Ja, han kan bli väldigt våldsam. Han har hotat och svingat mot mig några gånger, säger hon. Jag är inte så förvånad att han är misstänkt.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: