Annons:

Sök

Annons:

Katthem tog familjens kisse och sålde vidare - vägrar lämna tillbaka

Floke och Christian Johansson. Foto: Privat

Katthem tog familjens kisse och sålde vidare - vägrar lämna tillbaka

Floke ville ut på en runda, men kom aldrig tillbaka. En tid senare hittade Christian Johansson sitt husdjur på en hemsida som tillhörde ett katthem. Nu är katten såld. 

Annons:

ör tre år sedan adopterade Christian Johansson två katter. Floke och Helge. De kom från en bonde som annars hade tänkt att avlivat dem. Floke hade en neurologisk skada och kunde inte gå så bra. Men efter att ha konsulterat en veterinär så fick de reda på att han inte kände någon smärta av sitt handikapp. Båda katterna anpassade sig väl, kände trygghet och utforskade omgivningen som katter på en bondgård gör. 

Den 22 februari släppte Christian ut Floke. Och sedan dess har han inte återvänt. 

– Vi var runt och letade efter honom. Min sambo var helt förstörd, vi trodde att han blivit påkörd. Att han var död. 

Men Floke levde. Christian började prata med människor i hans omgivning, fick reda på att det var någon som satte ut kattfällor. Han började kolla på nätet. Och så fick han napp. På en sida från Hemlösa Katter Kalmar kunde han hitta Folke.

– Han såg livrädd ut, säger Christian. De hade döpt om honom till Anton. Min sambo började gråta när hon såg honom. 

Men katten var alltså vid liv. Det var väl bara att kontakta katthemmet och se till att få tillbaka Floke. Men det visade sig inte vara så enkelt. 

– Personen som drev katthemmet såg att det var Floke när vi jämförde bilder. Men han sa att han just sålt katten till någon i Västervikstrakten. 

Vägrade lämna tillbaka katten

Personen som köpt katten ville dock inte lämna tillbaka den, menade att det fanns ett giltigt köpekontrakt. Christian hävdade å sin sida att det här kan liknas med hittegods. Det måste ta tre månader innan man kan göra anspråk på något man hittat. Enligt uppgifter så fick katthemmet in  4 600 kronor från välvillga människor för att katten skulle få den vård den behöver, sedan såldes katten för 1 600 kronor. 

– Jag har sagt till parterna att vi vill undvika en polisanmälan in i det längsta. Allt vi vill är att ta tillbaka Floke, säger Christian. Men Hemlösa katter Kalmar har slutat att svara när jag ringer, de har helt gått under jorden. 

Dagens Kalmar får dock tag på en person som svarar när vi ringer.

– Vi vill jättegärna svara på frågor men vi svara bara skriftligen.

Varför, det blir svårt med följdfrågor?

– Det är så vi vill ha det. 

Dagens Kalmar mejlade frågor till katthemmet och fick då svaret att frågorna var för vinklade och att de inte väljer att svara på dem. 

Christian funderar på om det är andra personer som blivit av med sina katter på det här sättet. Och att man måste sett att Floke inte var någon vildkatt.

– Jo, visst han har en skada, men han hade rejält med hull. Hur ska en sån katt kunna jaga? Det var väl uppenbart att Floke måste ha fått mat och haft ett hem.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: