Annons:

Sök

Annons:

Så här såg det ut på Hemköp i Kalmar på tisdagseftermiddagen. Foto: Läsarbild

STRÖMMEN SKA VARA ÅTER I KALMAR

Stora delar av Kalmar var strömlöst i flera timmar efter ett intensivt åskväder kring lunchtid på tisdagen. Vid 16-tiden var strömmen åter för samtliga kunder, enligt Kalmar Energi.

Annons:

Kalmar Energi skriver på sin hemsida vid 13.40-tiden att det råder strömavbrott i hela Kalmar. Totalt ska hela 32 000 hushåll ha varit drabbade när läget var som värst.

"Just nu har vi ett omfattande strömavbrott och felsökning pågår", meddelar det kommunala energibolaget.

Vid 14-tiden pågick fortsatt felsökning. 

"Kopplat till de kraftiga regn och åskskurar som kom i samband med avbrottet säkras nu eventuella skador på ledningar och anläggningar innan omkopplingar görs. Det kommer därför tyvärr krävas lite extra tålamod. Det finns ännu ingen prognos för när strömmen är tillbaka", skriver Kalmar Energi. 

Enligt EoN är också drygt 650 hushåll strömlöst i området kring Kalmar. Även delar av södra Öland ska beröras av avbrottet. Någon prognos finns inte.

Störningar på mobilnät

Vid 14.20-tiden skriver bolaget att avbrottet hanteras av både Kalmar Energi och EoN. 

"Avbrottet är kopplat till att vi fått en påverkan på inmatningen till kalmar och personal från både kalmar energi och eon arbetar nu för att säkra upp och identifiera den exakta punkten mellan lokalt och regionalt elnät. Detta steg bedöms vara klart runt 15 tiden. Information uppdateras allt eftersom", skriver bolaget.

Vid 15.30-tiden meddelade energibolaget att problematiken stegvis börjar ringas in. Dock finns fortsatt inga prognoser för när strömmen kan vara tillbaka. Hanteringen tar längre tid än vanligt på grund av omfattningen och omständigheterna.

I samband med strömavbrotten drabbades både Tele2 och Telenor av störningar på sina mobilnät.

– Det är vissa störningar i Kalmar och vi har en dialog med Kalmar Energi. Det är begränsade fläckar som är påverkade av begränsad mobiltäckning och även en del kunder med fast telefoni och fiber, säger Jimmy Alstrand pressansvarig på Telenor till SVT Småland.

Uppdatering 16.10: Strömmen ska vara åter för samtliga kunder, meddelar Kalmar Energi. 

"Lyckligtvis har inga direkta skador hittats på anläggningar och ledningar i gränsen mellan region och lokalnät. Trolig orsak är ett kraftigt åsknedslag. Stegvis påkoppling har skett och samtliga kunder ska nu åter ha el. Tack för visat tålamod", skriver bolaget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: