Annons:

Sök

Annons:

  • Thomas Nilsson dyker från en omstridd brygga på Varvsholmen. Foto: Anders Blank

  • Thomas Nilsson dyker från en omstridd brygga på Varvsholmen. Foto: Anders Blank

Bråk om badandet på Varvsholmen

Granne irriterar sig på badare på Varvsholmen och polisanmäler ungdomar för flera brott. Samtidigt som andra grannar irriterar sig på grannar som irriterar sig. 

Annons:

Polisen har fått in en mängd olika anmälningar om olika brott på badplatsen vid Utrustningskajen på Varvsholmen. Det är just den badplatsen som var i ropet förra sommaren. Det fanns de som krävde att kommunen skulle ordna en badplats, och de som var emot det. 

Nu är badplatsen föremål för ny kritik. En boende på Varvsholmen har polisanmält ungdomar, 5-40 stycken, i åldern 15-25. Det har handlat om att de pekat finger åt anmälaren, att de kastat sten på kajen, åkt runt på elsparkcyklar, simmat framför båtar och ignorerat både ordningsvakter och polis. 

Man får bada vid en badplats

Kommunpolisen Niko Kalcidis känner väl till problemen men menar också att det finns två sidor. 

– Det är några boende som upplever vardagsbadandet soms om störande. Men det här är en badplats och här får man bada. Sen är det också ett bostadsområde och då får man inte störa eller spela hög musik efter klockan 22, säger han. 

Han har suttit i ett möte med bland annat ordförande i bostadsrättsföreningen och förstått att även de boende upplever situationen på olika sätt. 

Thomas Nilsson är under tisdagen med sin familj och badar vid Utrustningskajen. De har hört att det varit lite bråk men inget direkt som de stör sig på. De bor på andra sidan, på Ängö och tar ofta surfbrädorna och paddlar över till badplatsen. 

– Det här är perfekt för barnen och för oss, säger han. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: