Annons:

Sök

Annons:

Fånge rymde från anstalten i Kalmar – nu är han bakom lås och bom igen

Fången rymde från anstalten i Kalmar i oktober. Nu sitter han bakom lås och bom igen. Foto: MostPhotos

Fånge rymde från anstalten i Kalmar – nu är han bakom lås och bom igen

Uppmärksamheten blev stor när en fånge på anstalten i Kalmar avvek från en permission. Två veckor efter flykten kunde han hittas och han sitter nu på en annan anstalt, rapporterar Barometern.

Annons:

Det var den 11 oktober som en intagen på anstalten i Kalmar smet från en permission. Mannen hade en anställd med sig, men lyckades ändå smita genom att springa ifrån den anställde.

Mannen, som inte ansågs vara farlig för allmänheten, är dömd till över fyra års fängelse för narkotikabrott. Han blev både nationellt och internationellt efterlyst och polisen gick ut med namn och bild på honom i tv-programmet Efterlyst. 

Två veckor efter flykten kunde mannen hittas och gripas, enligt Barometern. Han sitter nu på Norrtäljeanstalten. Det är en anstalt med högre säkerhetsklass än Kalmars.

– Han greps av polis men jag inte säga under vilka förhållanden han greps eller var det skedde, säger kriminalvårdschef Hans Lagerlöf till Barometern. 

Han anser inte att beslutsfattarna på anstalten i Kalmar gjorde en felaktig bedömning.

– Det är en ovanlig händelse och det fanns inga indikationer på att klienten skulle avvika. Han har gjort det svårt för sig för framtida permissioner när han inte skötte det han beviljades.

Fången är inte från Kalmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: