Annons:

Sök

Annons:

PAR DÖMS – TATUERADE SMÅBARN VID FEM TILLFÄLLEN

En kvinna och en man döms för fem respektive två fall av misshandel sedan småbarn fått flera tatueringar. Genrebild. Foto: MostPhotos

PAR DÖMS – TATUERADE SMÅBARN VID FEM TILLFÄLLEN

En man och en kvinna döms för flera fall av misshandel efter att de tatuerat kvinnans barn. Straffet blir villkorliga domar förenade med skadestånd. Brotten har begåtts i Vimmerby kommun.

Annons:

Kvinnan, cirka 35 år, döms totalt för fem fall av misshandel. Brotten har begåtts mellan 2019 och 2022 och i samtliga fall handlar det om att hon utfört tatueringar på sina tre barn. Det blir en villkorlig dom förenad med 100 timmars samhällstjänst och totalt ska hon även betala skadestånd på 35 000 kronor.

Mannen, cirka 30 år, döms för två fall av misshandel och får 19 200 kronor i böter. Han ska även bidra med sin del till skadestånd på totalt 10 000 kronor.

Gärningarna det handlar om är följande:

  • Kvinnan har tatuerat en döskalle på ett barn i tioårsåldern. När barnet blev några år äldre tatuerade hon in ett hjärta och en smiley.
  • Kvinnan har tatuerat en prick på sitt då femåriga barn. Tillsammans med mannen tatuerade hon in ytterligare en prick på barnet ett par år senare.
  • Kvinnan och mannen har tatuerat en prick på kvinnans barn i tioårsåldern.

Trodde inte att det var olagligt

Kvinnan har i förhör berättat att hon utfört tatueringarna och att hon uppfattat att det var lagligt. Hon har inte haft uppsåt att skada barnet och uppgett att det funnits samtycke. Hon menar också att barnens berättelser inte stämmer.

Det äldsta barnet har i förhör berättat att han bad om en tatuering, men att han ville att hon skulle sluta när han kände hur ont det gjorde.

”Såvitt han minns ville han sluta och han grät. Mamma ville att han skulle använda en kudde och täcke så att han fokuserade på det stället”, står det i domen.

Litar på barnens berättelser

Vid tillfället frågade mamman det yngsta barnet om hon ville testa. Barnet svarade att hon inte visste, men mamman gjorde en prick och barnet minns att det gjorde jätteont. ”Hon började gråta och då sa mamma att hon var töntig”, kan man läsa i domen.

Tingsrätten anser att barnens berättelser är trovärdiga och stämmer överens med tatueringarna som genomfördes. De anser att både mannen och kvinnan insåg att deras handlande skulle medföra smärta.

Domstolen anser inte att det finns skäl att fria kvinnan på grund av att hon inte förstod att agerandet var olagligt. Man tycker inte heller att barnen varit tillräckligt gamla/mogna för att deras delvisa samtycke ska anses vara giltigt i laglig kontext.

Domen kan överklagas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenskalmar.nu

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: