Annons:

Sök

Annons:

Man sitter häktad i guldhärvan:

En man sitter nu häktad för inblandning i guldbedrägerierna. Foto: MostPhotos

Man sitter häktad i guldhärvan: "Allt kommer inte utredas"

Flera hundra personer i södra Sverige har anmälts att de lurats av guldbedragare. i Kalmar län ska bedragarna ha varit på flera orter och en man sitter nu häktad för flera bedrägerier – men inte på dessa orter.

Annons:

Under hela april har ett stort antal personer, företrädesvis i södra Sverige, anmält att de blivit lurade på guld- och silversmycken. Man har fått löfte om att pengarna ska komma senare – men det har inte skett. 

Guldbedragarna ska ha varit i stora delar av södra Sverige och i Kalmar län rör det sig bland annat om Kalmar och Västervik. I torsdags greps en 21-årig man som misstänks vara inblandad i guldhärvan. Han häktades i söndags för sex misstänkta bedrägerier i Halmstad, Skövde och Lidköping.

Enligt lokala medier nekar han till brott och bestred häktningen. Men det ska finnas fler misstänkta än bara den här unga mannen. 

– Det är fler människor inblandade givetvis. De har varit två på respektive ställe, men det är endast en som sitter häktad, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen. 

Allt utreds inte

Mannen är inte häktad för några brott i vår tidnings spridningsområde.

– Han är inte häktad för några brott utanför Västra Götaland, men det är klart att de här utredningarna kommer samordnas av polisen i region Väst. Då plockas ärenden fram här i region Syd också. Den här mannen misstänks ingå i en konstellation som varit runt, men vem som varit var är det som ska bevisas.

Utredningen kan alltså växa ordentligt?

– Det går aldrig att uttala sig om. Men i så här stora utredningen kommer det inte gå att utreda alla brott. Man plockar ut ett antal brott där man ser att det finns bra bevisning och möjlighet att nå framgångar för en åklagare.

Så alla som lurats kan inte räkna med att få sina pengar?

– Ingen vet vilka ärenden som kommer hamna där i slutändan, men det kommer inte drivas skadeståndskrav av åklagaren i samtliga fall. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: