Annons:

Sök

Annons:

Dubbelgarage utbränt efter brand i Kalmar

Foto: Privat

Dubbelgarage utbränt efter brand i Kalmar

Räddningstjänsten i Kalmar kommun fick larm om brand i byggnad på Skepparegatan i stadsdelen Getingen i Kalmar på torsdagen. Det började brinna i ett dubbelgarage som var utbränt vid räddningstjänstens ankomst. 

Annons:

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 19.48 på torsdagen. 

Monica Karlström på trygghets- och larmcentralen i Kalmar berättar vid 20.30-tiden att det har börjat brinna i ett dubbelgarage i stadsdelen Getingen. 

– Garaget var helt utbränt när räddningstjänsten kom fram till platsen. Vi släckte ner branden och började med eftersläckning. Vi är kvar på platsen och jag vet inte hur det ser ut där just nu. Vi ska ha fått branden släckt och det brinner inte nu, säger Monica Karlström.

Vet ni varför det har börjat brinna?

– Vi vet inte vad det kan ha berott på.

Ingen person kom till skada i samband med branden. Det är i dagsläget oklart hur länge räddningstjänsten kommer vara kvar och jobba på platsen. 

Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningsoperatör i Malmö, berättar att det har upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet efter garagebranden.

– Det är en person som ska ha eldat i garaget. Det är oklart om det är personens egna garage, men det verkar vara det, säger Evelina Olsson. 

Texten har uppdaterats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: