Annons:

Sök

Annons:

Hitta rätt på världsarvet – ny guide leder besökaren rätt

Ny guide över världsarvet. Foto: Pressbild

Hitta rätt på världsarvet – ny guide leder besökaren rätt

Alvaret på södra Öland är kanske lite svårt att greppa. Nu har man därför släppt en guide som ska hjälpa besökaren att hitta rätt. 

Annons:

Hur maximerar man sitt upplevelse av Södra Ölands odlingslandskap? Ja, det vill man hjälpa till med genom att släppa en guide “Upplev världsarvet 2024. Här har över 80 företag skickat in beskrivningar av sina verksamheter till broschyren som hjälper besökarna att uppleva världsarvet ur många olika perspektiv.

Vill lyfta fram smultronställen

Ett exempel på hur världsarvet kan upplevas ur flera perspektiv kommer från Margit Fribergsällskapet. Författaren Margit Friberg föddes i Smedby socken på södra Öland 1904. Hon är en betydande ölandsskildrare och läsarna bjuds på en fantastisk inblick i öns historia, natur och människoöden. Margit Fribergsällskapet sköter också en litterär stig som startar vid sockenstugan i Smedby och leder till Gåsestens hamn.

-  Vi vill lyfta fram det myller av aktiviteter och smultronställen som finns i Södra Ölands odlingslandskap. Företagen och föreningarna skapar tillsammans ett fantastiskt utbud. Säger Emma Rydnér, världsarvssamordnare Södra Ölands odlingslandskap.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: