Annons:

Sök

Annons:

Kommunen ställer ut konst i Bjursnäs bygdegård

Kristina Jeppsson, konstansvarig på Kalmar kommun, håller upp konstverket ”Rambutan” av Ingela Ihrman. Foto: Sanna Sjöö

Kommunen ställer ut konst i Bjursnäs bygdegård

Ny och gammal konst som finns hos kommunen kommer att ställas ut i Bjursnäs. 

Annons:

Varje år köper Kalmar kommun in konst till ett värde av 200 000 kronor. 2023 köpte kommunen in 21 olika verk från 19 konstnärer. Det är konst i många olika material och tekniker som köps in. I utställningen i Bjursnäs bygdegård kommer nya verk från 2024 och 2023 samsas med konstverk ur Kalmar kommuns samlingar som omfattar över 4000 verk. Det första konstverket köptes in i början av 1950-talet. Syftet med kommunens konstinköp är att berika den offentliga miljön för dem som vistas, besöker och arbetar i kommunens verksamheter samt att stödja det lokala konstlivet. 

Nytt grepp för att visa kommunens konst 

Sista veckan i maj kommer en del av dessa verk ställas ut i Bjursnäs bygdegård.

– Bjursnäs bygdegårdsförening har anordnat konstutställningar tidigare, men att visa upp kommunens konst på det här sättet är ett nytt grepp, säger Anna Eskilsson, ordförande i Bjursnäs bygdegårdsförening. Det ger fler en chans att ta del av det som finns och som vi som boende i Kalmar kommun är med och bidrar till..

 Konsten som kommunen köper in placeras ut på olika kommunala verksamheter. På utställningen visas konst som går att önska till Kalmar kommuns olika arbetsplatser.  

Utställningen pågår mellan den 24-–29 maj. Det är ingen entré till utställningen. Fredagen den 24 maj klockan 17.30 anordnas vernissage. 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: