Annons:

Sök

Annons:

Arnel tar över kajakuthyrningen på Kvarnholmen

Arinel Vuckics tar över uthyrningen av kajaker på Kvarnholmen. Foto: Anders Blank

Arnel tar över kajakuthyrningen på Kvarnholmen

För fyra år sedan startades kajakuthyrning nedanför vattentornet. Nu tar Kalmarbo Arnel Vuckic över verksamheten. “Vi vill utöka, säger han”. 

Annons:

Staden är full av vatten. Men många menar att Kalmarborna är dåliga på att använda det havsnära läget. Ett sätt är att paddla kajak eller SUP. Det tog ett Stockholmsföretag fasta på för fyra år sedan. Byggde en bod vid lekparken, satte ut bryggor. Nu har Arnel Vuckics tagit över verksamheten. 

– Jag svarade på en annons och i konkurrens med andra så blev jag utvald. Jag bor i närheten och vi kommer ha personal här mellan onsdag och söndag, övrig tid kan man boka över nätet så kommer vi ner, säger han. 

Dagen Kalmar träffar Arnel under tisdagen. Det är cirka två veckor innan han ska öppna och pratar med en kommuntjänsteman om att bygga ett trädäck.

Ett mindre kafé

– Tanken är väl att vi ska kunna ha ett mindre kafé här, säger han. 

Arnel har aldrig haft den här typen av verksamhet. Men kommer att ha utbildade guider som hjälper till. 

– Det är havskajaker som är stabila så vem som helst kan paddla, säger han. Jag tror att detta kommer locka många. Det är inte så många paddeltag innan man kan se slottet från sjösidan. 

Just nu har han 15 kajaker, varav 5 är dubbla. Det finns också 10 Supar. Men tanken är att han ska köpa in fler och även utöka med trampbåtar.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: