Det är förmodligen stans bästa läge. Entrén till krogen är densamma som den en gång var till köpcentret Kvasten. Ägaren Niko Saber har på kort tid fyllt huset med restauranger och gym. Det senaste tillskottet är Mocca Deli som i Kalmar öppnar sin tionde restaurang.
Konceptet är bra råvaror till billiga priser, men det är också den sociala gemenskapen som står i centrum.
– Konceptet är utformat efter kristider. Vår idé är att det ska vara billigare att äta här än att göra liknande mat hemma, säger Tony Mansor som startade konceptet tillsammans med sina två bröder i Eskilstuna för tio år sedan.
– Vi bröder har jobbat inom branschen men på olika sätt. En älskar att rosta kaffe, en annan är erfaren bartender. Jag är kock och visionär och har drivit en massa olika krogar, bland annat fine dining. Men vi ville ha ett nytt koncept, ett ställe där vi kunde lattja.
Resultatet blev Mocca Deli där fokus är på billig vällagad mat men framförallt en social gemenskap.
"Känns som vi har träffat rätt nerv"
– Tidigare har jag drivit krog där det kostar 2 000 kronor per kuvert, här handlar det snarare om 200. Vilket innebär att man kan gå hit ofta. Det är så vi vill ha det och det känns som vi har träffat rätt nerv.
Tony och hans bröder vill ha en öppningsakt på 2-3 restauranger per år. Det var aldrig menat att det skulle bli ett koncept och franchise, men i takt med framgångar så växte idé fram att de skulle bygga en kedja.
Det är paret Zeid och Sarina Feili som kommer att driva krogen i Kalmar. Och staden var en helt ny bekantskap.
– Vi älskar staden och gillar verkligen mottagandet som vi har fått. Vi har väntat länge på att öppna en Mocca Deli-restaurang och nu har vi äntligen gått i mål.
Tanken är också en uteservering som ska byggas under våren.
– Vi vill ha den både mot Kaggensgatan och Storgatan, nu får vi se hur stor kommunen låter oss bygga den, säger Tony Mansor.