Annons:

Sök

Annons:

Här sjunger du in våren – dags för valborgsfirande

Många valborgsmässofiranden i Kalmar. Foto: MostPhotos

Här sjunger du in våren – dags för valborgsfirande

I dag är det valborgsmässoafton. Och det blir traditionellt firande på flera platser i Kalmar kommun. 

Annons:

Enligt prognosen blir det hyfsat väder under eftermiddagen och kvällen. Det borgar för ett härligt firande av vårens högtidsdag. Och det blir också traditionellt firande vårsånger, tal och lotterier. 

Bergavik – Här börjar firandet vid 18.30. Kommunpolisen Nico Kalcidis kommer att hålla ett vårtal och Vox Communis kommer att sjunga in våren. Det är som vanligt IFK Berga som i samarbete med Berga Egnahemsförening arrangerar. 

Läckeby – Elden tänds vid Åbyvallen klockan 17.30. Här erbjuds blomlotteri, fiskdamm och godisregn. Det är Läckeby GOIF som står som arrangör. 

Förlösa – Det blir fackeltåg, körsång och vårtal. Firandet sker vid Karlshöjd. Arrangemanget börjar vid 19 och elden tänds en halvtimme senare. Det är Förlösa-Lindsdals hembygdsförening som arrangerar tillsammans med Lindsdals scouter. 

Rafshagen – Brasan kommer att tändas vid udden på Kalmar camping, detta sker klockan 18. Det kommer att bli aktiviteter för barnen och servering. Det är Kalmar camping som står som arrangör. 

Ljungbyholm – Firandet sker vid Biskopsgårdens bollplaner och detta sker vid 18.30. Innan dess avgår ett fackeltåg från kommundelskontoret. Vid brasan hålls tal och sjungas vårsånger. I år kommer det inte att tändas någon brasa. Det finns aktiviteter för barn och försäljning av mat och dryck. Arrangerar gör Ljungbyholms GOIF. 

Smedby – Här sker firandet vid Biskopshagen bakom församlingshemmet. Elden tänds vid klockan 20 och på plats kommer det att finnas aktiviteter för barn och unga. Det är Kläckeberga hembygdsförening och Smedby scoutkår som arrangerar. 

Trekanten – Firandet sker bakom Ica. Arrangemanget startar klockan 18 och här kommer det att finnas försäljning av mat och dryck. Det är ett fackeltåg från som kommer med elden som sedan används för att tända brasan. Lars Ström kommer att vårtala och vårsånger framförs av PRO. Det är Trekantens scoutkår som arrangerar. 

Nickebo – Det blir fackeltåg som börjar vid klubbstugan, sedan tänds brasan vid klockan 19.  Det blir vårtal av Gunilla Petersson och vårsånger av Åby kyrkokör. Nickebo IKs damsektion arrangerar. 

Norrliden – Det blir firande på Två Systrars väg och det startar klockan 17. Det blir ingen traditionell brasa utan istället kommer eldkorgar att tändas. Det kommer att finnas möjlighet att köpa mat och lotter. 

Vita Sand – Brasan tänds i närheten av bryggan vid klockan 19.30. Men firandet börjar en timme tidigare. Här kommer det att finnas fiskdamm, korvförsäljning och chokladhjul. Det är Södermöre scoutkår som arrangerar.

 

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: