Annons:

Sök

Annons:

Efter fem år – Robert Gustafson är tillbaka på Krusen

Om två veckor är det dags för sommarfars på Krusenstirnska. Då är Robert Gustafsson tillbaka, i flera olika skepnader. “Oj då, en till” öppnar den 27 juni.

Annons:

Det är en en brittisk farsklassiker  som sätts upp på Krusenstiernska denna sommar.  

Efter Robert Gustafssons senaste komedi 2019 i Kalmar ser han fram emot en ny fars, på sin egen scen i Kalmar: Krusenstierska teatern.

 ”Oj då, en till!” är skriven av Ray Cooney och Tony Hilton, bearbetad av Eurovision-regissören Edward af Sillén och Robert Gustafsson själv.

Pjäsen handlar om en framgångsrik företagare som efter sin kompanjons och bästa väns bortgång vill skänka en stor summa pengar till avlidne vännens son. Men bara under enförutsättning, att det bara finns en enda efterlevande arvinge till den gamle kompanjonen.

Högt tempo och roliga förvecklingar

- Jag har längtat efter denna komiska explosion när genierna Robert Gustafsson och Ola Forssmed äntligen möts igen, i en av tidernas mest galna komedier. Högt tempo, roliga förvecklingar, där Ola får jobba ihjäl sig för att hålla alldeles för många versioner av Robert Gustafsson i styr. Omringad av en toppklass-ensemble blir det här en härlig utmaning för mig som regissör, säger Edward af Silen. 

”Oj då, en till!” är en klassisk brittisk fars där förvecklingarna skruvas runt det faktum att huvudpersonen Robert Gustafsson, - i publikens ögon - verkar finnas i mer än en upplaga. Bakom kulisserna på Krusenstiernska arbetar flera meriterade yrkesmän, däribland maskören och perukmakaren David Julio, som tidigare jobbat med musikaltungviktare som ”Så som i himmelen” och Änglagård. David Julios nyckelroll i sommar är att blixtsnabbt förvandla Robert Gustafsson till flera vitt skilda karaktärer, inom farsens ramar och dråpliga handling.

 

Fakta

Bakgrund

Oj då, en till!” blev en svensk scensuccé redan 1987 på Folkan i Stockholm. Skådespelaren

Björn Gustafson hade sett originalföreställningen "One for the pot" i London 25 år tidigare och

på hans inrådan satte teaterchefen Olle Kinch satte upp farsen i Stockholm. Ulf Brunnberg,

Kent Andersson, Gunilla Åkesson, Suzanne Ernrup, Stig Grybe och Meg Westergren

spelade tillsammans med Björn Gustafson. ”Oj då, en till!” är en träffsäker titel som faktiskt

Sven Melander gav farsen, när det begav sig. Den svenska pressen hyllade föreställningen 1987:

"Oj då, en fars med klass", utropade Jürgen Schildt i Aftonbladet: "Det mesta Gustafson företar sig är utbroderat med ett maximum av komisk fantasi och den idealiska draghjälpen får han av Ulf Brunnberg.”

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: