Annons:

Sök

Annons:

Jonathan Sager (SD) riskerar uteslutning – partistyrelsen ska fatta beslut

Jonathan Sager (SD) hotas av uteslutning. Foto: Anders Blank

Jonathan Sager (SD) riskerar uteslutning – partistyrelsen ska fatta beslut

Dagens Kalmar avslöjade för några veckor sedan att Jonathan Sager pausade sitt politiska arbete. Nu visar det sig att han är föremål för ett uteslutningsärende. 

Annons:

Han är SDs förstanamn i Kalmar och har varit känd för att ta de flesta debatterna. Därför var det många som undrade varför han inte deltog i några möten under inledningen på året. Hans egen förklaring var att det handlade om ett familjeärende. När SD hade omval av styrelsen fanns han inte nominerad, han har tidigare varit förste vice ordförande. Men nu ges en annan förklaring. 

– Ett flertal händelser ledde fram till att distriktsstyrelsen i december beslöt att lämna över ärendet till medlemsutskottet för bedömning. Mer än så kan jag inte kommentera saken. Det som händer nu är att partistyrelsen ska fatta sitt beslut i ärendet, det gör de den 22 april, säger Martin Kirchberg (SD) distriktsordförande. 

Dagens Kalmar har varit i kontakt med SD-medlemmar men de vill inte kommentera saken.

– Nej, det kan jag inte under pågående process, säger Michael Foghagen (SD). 

Ska ha gått till personangrepp

Enligt Barometern som tagit del av skrivelsen så handlar det om att Sager ska ha haft en hård retorik och inte tvekat att gå till personangrepp. Det är en hård ton, främst mot Ungsvenskarnas kontaktperson i länet, Anton Liljegren Johansson. 

Själv avböjer Jonathan Sager att kommentera händelsen. 

– Jag kommenterar inga interna handlingar och avböjer därmed att lämna någon övrig kommentar. 

Sager svarade på sms och när Dagens Kalmar frågar honom om han är beredd att revidera sitt tidigare uttalande att pausen handlade om familjeskäl svarar han inte.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: