Annons:

Sök

Annons:

Oppositionsrådet – “En väldigt bra budget som sätter fart på Sverige”

Hanne Lindqvist (M). Foto: Robin Hamrin

Oppositionsrådet – “En väldigt bra budget som sätter fart på Sverige”

Igår presenterade Tidöpartierna statsbudgeten för 2025. Kritiken har främst handlat om att kraftiga skattesänkningar gynnar höginkomsttagare. Fel, menar Hanne Lindqvist. – Den här budgeten får hjulen att rulla. 

Annons:

Nästan hälften av regeringens och SDs budgetsatsningar handlar om skattesänkningar. Det handlar om marginalskattesänkningar som innebär att det gynnar höginkomsttagare. Men det behövs, menar oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M).

– Det är en bra budget, vi har vunnit kampen mot inflationen, nu går vi mot ett rikare, tryggare Sverige. Men det är inte bara skattesänkningar, jag vill säkskilt framhålla BUP-miljarden som innebär att vi får bukt med köerna till ungdomspsykiatrin. Och att vi kommer få ett tryggare Sverige.

Du är inte orolig för ökade klyftor?

– Nej, vi tror på att ge möjligheter åt människor. Att de själva kan bryta sitt utanförskap med möjligheter till utbildning och starta företag. Det ska vara möjligheternas land, det är därför vi exempelvis förespråkar aktivt skolval.

Kalmar har förhållandevis en hög kommunalskatt, finns det planer på att sänka även här?

– Ja, det är inte rimligt att vi betalar så mycket skatt i Kalmar. Vi kommer att fortsätta att utreda på hur vi kan sköta arbetet i kommunen mer effektivt. Det kan inte vara rimligt att betala så mycket skatt här. Men då måste vi få förtroendet att leda Kalmar först. Skatter hämmar tillväxten.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: