Annons:

Sök

Annons:

Poolproffset: “Satsa på kvalitet”

Anders Nilsson på Premiumpooler. Foto: Anders Blank

Poolproffset: “Satsa på kvalitet”

Poolsäsongen är här. Men vad väljer man? En bassäng med dålig kvalitet kan stå en dyrt. Det gäller att välja med omsorg.

Annons:

 Drömmen av en egen pool förverkligas av allt fler hushåll. Statistiken är lite eftersläpande men det ska finnas över 100 000 pooler i vårt land, och lika många spa-bad. Det har varit en stadig uppgång men intresset tog ytterligare fart under pandemin, när hushållen inte kunde resa. 

Det har också snappats upp av marknaden och det är idag inte lätt att välja pool. Och ett felköp kan stå en dyrt. 

– Jag var nyligen i Malmö och hjälpte en kund. Det hade blivit blåsor i glasfibret. Det slutade med att det blev billigare att gräva upp och installera en ny än att reparera, säger Anders Nilsson som driver företaget Premiumpooler i Kalmar. 

Större medvetenhet om vad man köper

Han berättar många skräckexempel, där familjer tvingats gräva igen poolen för att de inte har haft råd att laga. Men han menar också att människor har en större medvetenhet idag om vad man faktiskt köper. Snålheten kan bedra visheten. 

– Säg att en pool med hållbarhet och kvalitet kostar 30 procent mer än en med sämre kvalité. I sammanhanget är det inte så mycket med tanke på att själva poolköpet bara är hälften av vad det kostar med nedgrävning och iordningställa området. 

Men det handlar också inte bara om en bassäng. Med dagens elpriser gäller det att vara smart. Hitta ett pooltak som håller värme och är lättskött. Men det handlar också om att om man väljer rätt tak går det att förlänga säsongen med 2-3 månader. 

– Många tror att det gäller att isolera själva bassängen. Men värmen stiger och ju längre man behåller den, desto varmare är poolen.

Annons:

Anders Blank

Anders.blank@dagenskalmar.nu

0734645262

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: