Kalmar FF löste tre poäng hemma mot tabelltvåan Halmstads BK och fick fira med supportrarna. Foto: Bildbyrån

Kalmar FF kunde jubla över tre poäng och lämnade jumboplats i Allsvenskan. Detta efter en stark vändning mot tabelltvåan Halmstads BK.

Annons:

Lagkaptenen Simon Skrabb öppnade målskyttet redan efter en dryg kvart. Skulle Kalmar äntligen bryta den negativa trenden? Nej, det såg inte ut så.

Innan paus hade HBK vänt runt KFF:s 1-0-ledning till en 2-1-ledning för gästerna. Men KFF lät sig inte nedslås i halvtid. I stället svarade man för en mycket stark vändning i den andra halvleken hemma på Guldfågeln Arena.

Kevin Jensen gjorde 2-2 i minut 61 och minuten senare hade Simon Skrabb gjort 3-2 för KFF. Dino Islamovic utökade ledningen til 4-2 med drygt kvarten kvar.

Med bara ett par minuter kvar av matchen satte Jonathan Ring 5-2 för hemmalaget.

KFF tog därmed tre mycket viktiga poäng, lämnade jumboplatsen och ligger just nu, i en ojämn tabell, på kvalplatsen. Kalmar har sex poäng på sju omgångar.