Annons:

Sök

Annons:

Ny fotbollscup drar igång i Kalmar – “Intresset har varit helt över förväntan”

Foto: Bildbyrån

Ny fotbollscup drar igång i Kalmar – “Intresset har varit helt över förväntan”

Under nästa vecka drar en helt ny fotbollscup igång i Kalmar, Kalmar FF sommarcup. 

Annons:

På måndag startar den nya turneringen Kalmar FF sommarcup. Under veckan kommer fotbollsspelare från Sverige över i åldrarna 12-16 år att befinna sig i Kalmar. 

En av de som varit med och arrangerat turneringen är Riki Simic från We Love Football. Han och resten av arrangörerna har varit överraskade över hur stor turneringen blev direkt. 

– Detta är första gången vi gör detta. Vilket är roligt och spännande. Intresset har varit helt över förväntan. Vi hoppades inför att det skulle bli runt 50-60 lag som skulle anmäla sig, men det blev totalt 95 stycken lag. Så det är helt fullt. Själva turneringen är inte tänkt att bli någon ny Gothia eller så, utan det är tänkt att bli en fotbollsfest. Där både spelare och besökare får ta del av de bästa sidorna av Kalmar. Vi satsar mycket på aktivitet runt cupen. Det ska inte bara vara fotbollsmatcher, utan alla som kommer hit ska också få göra mycket annat, säger Riki Simic.

Som vilka aktiviteter? 

– Vi har ett fan zone där det kommer olika tävlingar och allt möjligt egentligen. Det händer mest på kvällarna för spelarna och andra som är där. 

Är Kalmar en bra stad att ha en turnering på under sommaren?

– Verkligen. Det är det som vi försöker förmedla till spelarna och alla föräldrar. Att det händer mycket i Kalmar och på Öland under tiden cupen är. 

Kalmar FF sommarcup har Kalmar FF som arrangör för cupen. En annan turnering som har ett allsvenskt lag som arrangör är såklart Gothia Cup (BK Häcken). Riki Simic menar att Göteborg stad har fattat vikten i cupen, och att det är en anledning till att just den har lyckats. 

– Gothia har hållit på i 40 år. Och det som de har gjort fantastiskt är att hela staden Göteborg fattar vilken vinning de har med själva cupen, så alla är med och bidrar. Det är allt från affärer till andra nöjen, men där är alla med och bidrar. Och det hoppas jag att aktörer runt om i Kalmar också kan se med denna cup. Samtidigt så måste man tänka att om man ska växa så ska man göra det i den takt man kan hänga med i. Vi vill att cupen fortfarande ska hålla en bra kvalitet framöver. För det finns flera exempel på idrottsarrangemang där man till slut tappat taget om det hela. Vi vill fortfarande ha kontroll och kunna leverera på ett på sätt. 

Hur mycket spridning är det på lagen som är med i turneringen? 

– Lagen kommer från Stockholmsområdet och neråt. Det är lag från västkusten, Skåne och vi har ett lag från Norge som ska vara med, så för första gången så är det en bra spridning på lagen, säger Riki Simic. 

Kalmar FF sommarcup drar igång på måndag och håller igång tills torsdagen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: