Galna kvällen på Guldfågeln – KFF slog bottenkonkurrenten

Dino Islamovic glidtacklade in 2-1. Foto: Bildbyrån

Inget skönspel men desto mera kamp. KFF gör ingen bra match men lyckas likväl slå IFK Värnamo.

Annons:

Varje match är en måstematch nu för Kalmar FF. Under söndagseftermiddagen mötte man IFK Värnamo som innan matchen låg på kvalplats, två poäng före FF. Mycket stod alltså på spel på Guldfågeln.

Romario hyllades stort före kampen. Det här var hans 323 match i rödvit tröja och det uppmärksammades med förmodligen den snyggaste tifon publiken på Guldfågeln har sett. Spelarna var klädda i varsin Romariotröja med nummer 29 på ryggen.

Efter hyllningarna var det full fart framåt mot Värnamos mål. Max Svensson lyckades ordna till en hörna. Och sedan blev rörigt i straffområdet. Islamovic nickade i ribban, Gojani träffade samma överliggare med en cykelspark och sedan avslutade Lars Saetra med en nick i mål. Detta efter bara två minuter.

IFK Värnamo kom ingenstans inledningsvis. KFF tog andrabollar, var mer fysiska än bortalaget och hade mer energi. Men i mitten av halvleken vaknade Värnamo till. De kom främst från vänsterkanten och oroade Brolin i målet. De stundtals radade upp målchanser men fick inte till kvalitén på avsluten. KFF tappade momentum och verkade redan vilja bara få tiden att gå.

Osuji var inblandad i mycket. Farlig framåt, skadad två gånger och avslutade halvleken med en brutal attack som resulterade i ett gult kort och avstängning nästa match. Skadan han fick tidigare i låret innebar att han ersattes av Rasmus Sjöstedt i andra halvlek.

Värnamo startade även andra halvlek bra. Engvall hade en gyllene chans men Brolin räddade. KFF var i gungning. Och kvitteringen skulle komma. En till synes omarkerad Victor Larsson var högst på en hörna och nickade vackert in kvitteringen. Det låg i luften.

Islamovic gjorde viktigt mål

Efter målet tog KFF tag i bollen och började anfalla. Men laget fick ett avbräck när Lars Saetra gick ut skadad. Ett helt nytt mittbackspar i andra halvlek, Melker Hallberg ersatte.

IFK pressade på och verkade vilja mer. Men saknade spetsen i avgörande lägen. Men när det såg som mörkast ut fick Johan Karlsson bollen i straffområdet, Dino Islamovic slängde sig fram och gjorde 2-1. Inte helt logiskt, inte helt rättvist.

Det var heta känslor, matchen betydde mycket för båda lagen, det märktes. Ett mindre slagsmål bröt ut mellan Jonathan Ring och Luke Le Roux vilket resulterade i varsitt gult kort.

Värnamo öste in allt på slutet. Men KFF kunde stundtals sticka upp. Vid ett uppspel så snubblar Victor Larsson på bollen, Magashy får två chanser på sig sätter den andra. Ett oerhört märklig mål i 94 minuten.

KFF vinner måstematchen. Det var knappast en strålande insats men den här gången, olikt många andra, hade de turen med. Och det blir ett jätteskutt i tabellen. Halmstad förlorade och KFF är just nu på säker mark. Från 16 till 13 plats.