Sök

Annons:

TUNG SEGER FÖR KALMAR I JÄMTLAND

Kalmar fick jubla över tre sköna poäng i Östersund. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Med riktigt svåra förutsättningar är Kalmar HC redan nu på god väg mot ett nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan. Jumbon Östersund besegrades med klara 4-1 ikväll – och nu skiljer 13 poäng ned till kvalplatserna.

Annons:

Den allsvenska möjligheten öppnades mitt i sommaren för Kalmar – och hela lagbygget fick göras om totalt. Med mycket kort varsel fick Daniel Stolt ihop ett slagkraftigt lag och nu ser Kalmar verkligen ut att med god marginal spela till sig en ny allsvensk biljett 2024/25.

Laget står nu på 34 poäng på 23 matcher och har hela 13 poäng och en match till godo på Västervik under strecket. Det behövs inte så värst många segrar till för att Kalmar ska komma upp i den poängskörd som brukar räcka för att undvika kval.

Replikerade direkt

Kvällens seger var förstås extra betydelsefull och KHC har nu Östersund på tryggt avstånd. Andrew Vanderbeck gav Kalmar ledningen efter ett grymt förarbete av Teemu Olavi Lepaus efter bara fyra minuter. I början av andra kvitterade Östersund – men 90 sekunder senare tog Kalmar över ledningen. Den här gången var Lepaus målskytt genom en styrning.

Målet tog hårt på ett mentalt bräckligt Östersund och i slutet av perioden skapade Kalmar avstånd och lugn när Vanderbeck sköt 3-1 i powerplay.

Derby väntar på onsdag

I sista hade Kalmar relativt god kontroll på matchen och nyförvärvet i målet, Christian Engstrand, gjorde på nytt en stabil insats.

Östersund tog ut målvakten och tryckte på, en Gabriel Olsson satte spiken i kistan med 4-1. Fyra poäng på Norrlandsturnén får ses som klart godkänt och nu väntar en riktig hockeyfest för KHC på luciadagen. Då är det dags för derby, Nybro gästar Hatstore Arena.