Annons:

Sök

Annons:

Samtliga klubbar skickas ned i tvåan – nämnden har sagt sitt

Kristianstads IK, som fajtades med Vimmerby Hockey om uppflyttning till Hockeyallsvenskan, skickas ned i Hockeytvåan. Foto: Ossian Mathiasson

Samtliga klubbar skickas ned i tvåan – nämnden har sagt sitt

Kristianstads IK degraderas från skrivbordet för andra året i följd. Överklagandenämnden avslår nämligen samtliga fyra Hockeyettan-klubbars överklaganden. 

Annons:

Det var första veckan i juli som beskedet kom att fyra klubbar i Hockeyettan nekas elitlicens och degraderas till Hockeytvåan. Det rörde sig om storklubben Kristianstads IK, som inför förra säsongen skickades ur Hockeyallsvenskan av samma skäl, samt KRIF Hockey, Bäcken HC och Strömsbro IF.

Klubbarna överklagade föga överraskande beslutet till Svenska Ishockeyförbundets Överklagandenämnd. Nämnden avslår samtliga överklaganden och därmed står licensnämndens beslut fast. 

Det innebär att de fyra klubbarna nästa säsong får spela division 2-hockey. 

Nu inleds arbetet med tillfråga lag i Hockeytvåan om en plats i Hockeyettan kommande säsong. Treorna i kvalet till Hockeyettan rangordnas enligt följande: KB 65, Malungs IF, Värmdö HC.

"Arbetet med utformningen av Hockeyettans serieindelning utförs av Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan med ligaorganisationen Hockeyettan och Tävlingsutskottet", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

En ny serieindelning med tillhörande spelschema kommer att presenteras under augusti månad. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenskalmar.nu

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: