Annons:

Sök

Annons:

Allsvensk klubb plockar in meriterad center:

Axel Wemmenborn, här i AIK-tröjan under säsongen 2022/23, är klar för IK Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Allsvensk klubb plockar in meriterad center: "Väldigt lojal spelare"

IK Oskarshamn förstärker truppen med meriterade centern Axel Wemmenborn. 32-åringen ansluter från österrikiska Graz99ers och har dessförinnan spelat i både SHL och Hockeyallsvenskan. 

Annons:

Rutinerade centern Axel Wemmenborn, 32, har skrivit på ett kontrakt som gäller för årets säsong och ansluter till laget under nästa vecka.

”Axel är en väldigt lojal spelare som kan spela olika typer av roller och positioner. En bra människa som bidrar med erfarenhet i de svenska ligorna. Skridskoåkningen håller hög klass och han har dessutom spelat systemet tidigare”, säger IK Oskarshamns sportchef Oscar Alsenfelt till klubbens hemsida. 

"Inte haft bråttom"

Axel har stor rutin från både Hockeyallsvenskan och SHL där han spenderat stor del av sin hockeykarriär i Malmö (Redhawks och Pantern). Förra säsongen testade han på spel i Österrike och Graz99ers. Nu återvänder han till svensk hockey och gör det i IK-tröjan.

”Det känns jätteroligt att komma till Oskarshamn. Jag har inte varit i Oskarshamn mer än de gångerna jag spelat mot laget och har bra minnen från matcherna. Det som sticker ut mest för mig är publiken och klacken som alltid skapat ett bra tryck i hallen”, säger Axel Wemmenborn.

Det är en försvarsstark och laglojal center som Oskarshamn får in i sin trupp med en dryg vecka kvar till seriestart. 

”Jag har inte haft bråttom att hitta en ny klubb efter förra säsongen utan haft lite is i magen för att hitta något som känns rätt och verkligen velat tänka genom mitt beslut. Jag har känt att jag inte vill pressa fram något som känns halvdant”, säger Wemmenborn.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: