Annons:

Sök

Annons:

Kalmar HC-tränaren om säsongspremiären – “Det är ett annat sorts bygge än förra säsongen”

Kalmar HC:s huvudtränare Viktor Tuurala. Foto: Bildbyrån

Kalmar HC-tränaren om säsongspremiären – “Det är ett annat sorts bygge än förra säsongen”

Under morgondagen drar den nya säsongen av Hockeyallsvenskan igång. Ett nytt Kalmar står redo när Tingsryd kommer på besök.

– Potentialen i laget är förbättrad och truppen i sig passar bättre i våran spelidé,  säger huvudtränaren Viktor Tuurala.

Annons:

Imorgon, fredagen den 20 september, drar Hockeyallsvenskan igång för Kalmar HC. Ett Kalmar som överraskade experterna med att sluta på en 10:e plats. 

Under morgondagen så ställs Kalmar HC mot Tingsryd AIF. En match som huvudtränaren Viktor Tuurala är förberedd på. 

– Jag är övertygad av att vi alla är förväntansfulla för vad som väntar oss nu. Vi har haft en försäsong där vi gjort det vi kan, tränat bra och hårt, så att vi är fullt förberedda för den nya säsongen, säger huvudtränaren Viktor Tuurala.

Ett nytt lag

Men det är ett nytt Kalmar HC som åker ut på isen på Hatstore Arena. Totalt så har 18 nya spelare värvats in och 15 spelare lämnat. Det stora truppbygget kan komma att ta lite tid. 

– Ingen är helt klar i september månad. Det finns saker vi behöver förbättra, och sedan finns saker vi tycker vi förbättrat rejält.   

Bland de spelare som lämnat Kalmar hittar man bland annat Tim Theocharidis och Teemu Lepaus, som var bärande spelare föregående säsong. 

– Det är ett annat sorts bygge än förra säsongen. Vi är helt övertygade över att laget har en kapacitet att göra bra saker. Potentialen i laget är förbättrad och truppen i sig passar bättre i våran spelidé. 

Vad kan fansen inne i Hatstore Arena förvänta sig av laget denna säsongen? 

– Vi vill vara ett lag där man kan se att vi har det kul ihop, bra energi bland spelarna. Vi vill vara ett lag som uppfattas smartare än tidigare. Vi ska vara modiga men med en smartness i det hela, säger Viktor Tuurala.

Ni överraskade flera experter som tippade att ni skulle åka direkt ner i Hockeyettan. Hoppas ni att överraska i år igen? 

Jag har ingen full koll vad andra tänker om oss, det bryr jag mig inte alls om. Vi själva lägger all fokus på fredag och inget annat. 

Ett ökat tryck bland publiken 

Expressen skriver att Kalmar börjar bli en hockeystad. Detta då intresset för Kalmar HC och ishockey som sport växts i staden. Viktor Tuurala som varit tränare för laget i fyra år har sett en stor ökning i intresset bland Kalmarborna. 

– Absolut. Jag tycker att jag under mina fyra år sett utveckling i HC:s roll i Kalmar. Under varje år som gått så ser jag mer kepsar, tröjor och halsdukar på stan. I början så var det ingen som kom och pratade med mig i lekparken medan mina barn lekte, nu sker det då och då. Det känns otroligt kul att få vara med om detta och vara med och inspirera och engagera andra. Publiken ökar bara mer och mer vilket är väldigt häftigt och ett privilegium att få vara med om.  

Publiksnittet för Kalmar HC föregående säsong landade på 2 155. Nu kommer Hatstore Arena kapacitet att utökas från 2 500 till 2 650. 

– Vi tar energi från publiken och engagemanget. Utvecklingen för hockey och för klubben ger oss enormt mycket energi. Både hemma och bortamatcher. Att folk tar sig tid och pengar att se oss betyder mycket. Sen om det är 2 650 personer på hemmamatcherna eller två personer på en bortamatch i Mora eller Östersund så ger det oss en extra kick. Det hoppas jag att supportrarna vet, att vi ser dem och att deras stöd ger oss mycket mer energi där ute. 

Premiären i Hockeyallsvenskan drar igång 19:00 imorgon, fredagen den 20 september i Hatstore Arena.



Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: