Annons:

Sök

Annons:

KALMAR HC UTKLASSAR TINGSRYD I PREMIÄREN

Det blev en premiärvinst för Kalmar HC. En utklassning med hela 5-1 i Smålandsderbyt mot Tingsryd AIF.

Annons:

Under fredagen så var det säsongspremiär i Hockeyallsvenskan. Premiären bjöd på ett Smålandsderby mellan Kalmar HC och Tingsryds AIF. Ett relativt nytt Kalmar med 15 nya spelare åkte in på isen i ett slutsålt Hatstore Arena.

Inför matchen så berättade Kalmar HC:s nya lagkapten Henrik Nilsson till TV4 att de väntat länge för att allt ska börja.

Tidigt ledningsmål

Men länge behövde de inte vänta innan ett mål var inne. Efter knappa tre minuter i första perioden sköt Trevor Cosgrove in ledningen för Kalmar.

I bara första perioden fick Kalmar sitta i utvisningsbåset totalt tre gånger. Det gjorde att det i stora delar av perioden fick vara defensiva med en man mindre. Ett defensivt spel som Kalmar försvarade bra.

Tingsryd hade en ledning i antal skott i första perioden.

Kalmar tar övertag i matchen

Andra perioden startade inte lika fartfylld som den första. Efter några halvchanser för Tingsryd så fick bortalaget två utvisningar kort inpå varandra vilket gav ett fem mot tre övertag för Kalmar, detta efter fem minuters spel.

Kalmar kunde inte få in en puck i mål under fem mot tre men i slusekunderna på den sista utvisningen för Tingsryd så satte pucken i mål för Kalmar. Målskytten var Victor Laz efter sju minuters spel i andra perioden.

Kalmar fick totalt tre utvisningar i första perioden. Bara efter nio minuter i andra perioden så låg bortalaget på samma antal utvisningar.

En rejäl kommunikationsmiss i försvaret för Kalmar ledde till ett farligt läge för bortalaget. Kalmar-målvakten Jacob Crespin gav nästan pucken till en Tingsrydsspelare, men Kalmar lyckades styra upp det och hindra ett reduceringsmål.

Efter 17 minuter så satte en tredje puck in i Tingsryds mål och 3-0 till Kalmar. Dock krävdes en lång videogranskning av domarna innan de kunde fastställa målet. Målet av Erik Thorwalls.

I slutsekunderna av andra perioden utökade Kalmar sin ledning ytterligare. En fin passning från försvaret till offensiv zon gjorde att Linus Skager kunde hitta in 4-0 till hemmalaget.

I andra perioden så tog Kalmar ett rejält övertag offensivt. Tingsryd hade svårt att komma förbi försvaret i Kalmar. Förutom kommunikationsmissen av Crespin så hade Tingsryd inga riktigt farliga chanser.

Stängde igen matchen

Under de första fem minuterna på sista perioden kändes det som att Tingsryd nästan lät Kalmar köra sitt spel. Inte så mycket energi i bortaspelare, ett slarv i backlinjen för Tingsryd efter fyra minuter gjorde nästan att Kalmar gjorde ytterligare ett mål.

En utvisning för Tingsryd gjorde att Kalmar kunde mata på med skott mot Tingsryd-målvakten Emil Cederlund, som fick göra några fina räddningar. Trots de fina räddningarna kunde han inte hindra Arvid Hurtig att sätta dit 5-0 till Kalmar efter sju minuters spel i sista perioden.

En Tingsrydsspelare var tvungen att gå av isen efter nio minuters spel på grund av en skada från en tackling, som gav en Kalmarspelare utvisning.

Efter 14 minuters spel så spräckte Tingsryd sin nolla och snyggade till siffrorna till 5-1. Detta genom Hugo Frylén.

Det blev sedan inga fler mål och matchen slutade 5-1. Och en premiärvinst för Kalmar HC.

Nytt Smålandsderby väntar

Kalmar HC spelar ytterligare ett Smålandsderby i nästa match, detta mot Vimmerby. Matchen spelas på onsdag den 25 september, borta i Vimmerby i VBO Arena.