Annons:

Sök

Annons:

VH UTKLASSADES I LÄNSDERBYT – KALMAR VANN RÄTTVIST

Kalmar HC vann med betryggande 4–1 mot Vimmerby Hockey i andra omgången av Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Både Vimmerby Hockey och Kalmar HC vann i fredags. I kväll var det inget snack om saken. Kalmar var flera klasser bättre och vann med 4–1 inför 952 åskådare.

Annons:

Stärkta av den övertygande premiärsegern – 5–1 mot Tingsryds AIF – tog Kalmar HC kommandot i början av länsderbyt och vaskade fram bästa chansen efter drygt sex minuter. Linus Skager sköt i ribban efter att VH inte lyckats få undan pucken.

I väntan på att första utvisningen skulle verkställas med sex minuter kvar av första perioden prickade Matthew Struthers stolpen med ett skott från blålinjen.

Vimmerby klarade av det numerära underläget och hittade mer rätt i spelet efter utvisningen.

Kalmardominans i mittperioden

VH inledde andra perioden med powerplay i nästan två minuter och fick utdelning direkt. Det small efter endast 18 sekunder. Jakob Karlsson förde in pucken i offensiv zon och Kevin Wennström stänkte upp 1–0 i krysset bakom Jakob Crespin.

Kalmar fick rejält tryck direkt efter hemmalagets ledningsmål och skapade flera bra kvitteringslägen utan att överlista Claes Endre. Efter många försök kvitterade Kalmar välförtjänt till 1–1. SHL-meriterade forwarden John Dahlström blev frispelad framför mål och gjorde inget misstag.

VH lyfte upp spelet och skapade några kvalificerade lägen efter Kalmars vassa öppning. Eddie Levin fick ett halvt friläge och Adam Petersson serverades ett fritt läge som räddades av Jacob Crespin.

Andra perioden dominerades av gästerna som långa stunder spelade ut VH och matade skott mot Claes Endre. Den rättvisa utdelningen skulle också komma innan mittperiodens slut.

Först styrde Trevor Cosgrove in Martin Schreibers backskott fram till 1–2 och knappt två minuter senare släppte VH två spelare helt fri framför mål. Carl-Johan Lerby petade ostört in 1–3 bakom en chanslös Claes Endre.

Kalmar vann skotten med sanslösa med 24–8 i mittperioden, totalt 31–13 efter 40 minuter, och ledde så långt med förkrossande 52–19 i skottförsök.

Två matchstraff i tredje

VH-spelarna fick nog höra ett och annat i omklädningsrummet under andra periodpausen. Det man presterade i slutperioden var något bättre och några målchanser skapades innan Valdemar Johansson punkterade matchen med 4–1 efter 50.10.

Några minuter senare satte Hampus Eriksson in en sen tackling på Victor Laz och Ludvig Jardeskog var snabb med att åka ikapp Eriksson och ta ett rejält nacksving på honom. Både Eriksson och Jardeskog fick matchstraff.

Kalmar vann till slut med 4–1 och tog sin andra raka seger i upptakten av årets allsvenska säsong.

Endast 952 personer följde matchen på plats i VBO Arena.

Tidigt i morgon bitti sätter sig VH på bussen till Jämtland för att möta Östersunds IK på fredag kväll.

Fakta

Vimmerby Hockey–Kalmar HC 1–4 (0–0, 1–3, 0–1)

Andra perioden: 1–0 (20.18) Kevin Wennström (Jakob Karlsson, Jesper Broeng) i spel fem mot fyra, 1–1 (26.16) John Dahlström (Andrew Vanderbeck), 1–2 (35.48) Trevor Cosgrove (Martin Schreiber, John Dahlström), 1–3 (37.34) Carl-Johan Lerby (Valdemar Johansson, Teemu Väyrynen)

Tredje perioden: 1–4 (50.10) Valdemar Johansson (Henrik Nilsson, Linus Skager)

Skott: 22–42 (5–7, 8–24, 9–11)

Publuk: 952 åskådare