Annons:

Sök

Annons:

  • Jardeskog kastade VH-spelare till marken med nacksving:

    Här har en skogstokig Ludvig Jardeskog precis tagit nacksving på Hampus Eriksson och kastat honom till marken. VH-forwarden delade sekunder innan ut en tackling på Victor Laz som föll till isen. Foto: Ossian Mathiasson

  • Jardeskog kastade VH-spelare till marken med nacksving:

    Kalmar-spelaren Victor Laz fick hjälp av sjukvårdspersonalen att ta sig in i omklädningsrummet efter Hampus Erikssons tackling som träffade huvudet.

Jardeskog kastade VH-spelare till marken med nacksving: "Ville markera"

Victor Laz tacklades till isen av Hampus Eriksson. Kalmar HC-backen Ludvig Jardeskog blev skogstokig, flög på VH-forwarden bakifrån och kastade honom till isen med en nacksving. 
– Jag kände direkt att jag måste reagera, säger Ludvig Jardeskog. 

Annons:

Kalmar HC var flera klasser bättre än Vimmerby Hockey i säsongens andra allsvenska match och tog en betryggande 4–1-triumf. 

Med drygt åtta minuter kvar att spela uppstod heta känslor på isen.

Först delade VH-forwarden Hampus Eriksson ut en tackling mot huvudet på Victor Laz, Kalmar-forwarden föll till isen, blev liggande kvar en stund och fick hjälp av sjukvårdspersonalen att ledas in i omklädningsrummet.

I den efterföljande situationen var Kalmar-backen Ludvig Jardeskog hämndlysten och ville ge igen. Han dök upp snett bakifrån på Hampus Eriksson och kastade omkull honom med en ordentlig nacksving. 

"Jag måste reagera"

Eriksson fick matchstraff för tacklingen och Jardeskog fick samma straff för sin hämndaktion. Nu ger Jardeskog sin bild av den uppmärksammade situationen. 

– Jag får pucken av Laz och ser sedan att han (Hampus Eriksson) har hög fart. Jag ser inte själva tacklingen, men när jag vänder mig om ligger Laz helt utslagen på isen och tar sig för huvudet. Mina lagkamrater skriker och är på väg in på isen och då känner jag direkt att jag måste reagera. Jag såg inte tacklingen i sig, men vad jag har fått höra i efterhand så var den rakt upp i huvudet. Jag ville markera, pinka revir. Kalla det vad du vill, säger Ludvig Jardeskog. 

Han säger att han reagerade rent instinktivt när han åkte ifatt Eriksson för att visa vad han tyckte om tacklingen. 

– Jag kommer bakifrån på honom och det kanske är fegt gjort, men det är samtidigt i stundens hetta och mycket känslor. Jag tycker ändå att jag håller igen och delar inte ut något slag. Matchstraff, absolut, men jag vet inte. Det är inte jag som dömer. Jag kan bara säga att jag agerade på känsla och det är inte mer med det. 

Han hoppas inte att tilltaget leder till avstängning. 

– Jag kan inte spekulera i det, men jag hoppas verkligen inte det. Det lämnar jag till de som bestämmer. 

"Där och då ångrade jag inte beslutet"

När han kommer upp på presshyllan efter matchens slut har han fortfarande inte sett Erikssons tackling på Laz.

– Nej, jag har inte sett tacklingen. Jag har pratat med Laz och han verkar lite groggy och sitter med en ishjälm på huvudet. Jag hoppas att det är bra med honom. 

Känner du så här i efterhand att du hade kunnat agera annorlunda i situationen?

– Visst kan man vara efterklok men där och då ångrade jag inte beslutet.  Nu i efterhand hoppas jag att det gick bra med Vimmerbykillen och det såg ut som att det gick bra med honom. 

Kalmar har fått bästa tänkbara start på säsongen med maximala sex poäng. 

– Jag tycker att vi hittar rätt och har ett bra flow just nu. Med tanke på starten som vi har fått i Smålandsderbyna är vi nöjda. 

Kalmar tog en rättvis seger och manövrerade ut VH på ett stabilt sätt. 

– Jag tycker att Vimmerby har sina stunder och är ett lurigt lag. De har sina chanser när ”Jagge” (Jakob Karlsson) och Eddie (Levin) med flera får pucken. Det händer ändå lite då. Vimmerby spelar bra hockey, men vi var klart bättre i dag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: