Annons:

Sök

Annons:

Mitt i natten – Kalmarbacken anmäls efter nacksvinget

Ludvig Jardeskog blev rejält förgrymmad på Hampus Eriksson efter hans tackling på Victor Laz. Nu anmäls KHC-backen till disciplinnämnden för det han gjorde mot Hampus Eriksson. Foto: Ossian Mathiasson

Mitt i natten – Kalmarbacken anmäls efter nacksvinget

Ludvig Jardeskog riskerar att straffas efter onsdagskvällens match mot Vimmerby Hockey. Kalmar-backen har anmälts till disciplinnämnden för nacksvinget på Hampus Eriksson. 

Annons:

Vimmerby Hockey-forwarden Hampus Erikssons tuffa och sena tackling upp mot huvudet på Kalmar-forwarden Victor Laz fick Kalmar-backen Ludvig Jardeskog att se rött. 

Jardeskogs hämndaktion bestod i att han åkte ikapp och kastade omkull Hampus Eriksson med en nacksving bakifrån.

Domarna var snabba med att dela ut ett matchstraff till Jardeskog för tilltaget. Eriksson fick efter videogranskning matchstraff för sin tackling på Laz

”Jag får pucken av Laz och ser sedan att han (Hampus Eriksson) har hög fart. Jag ser inte själva tacklingen, men när jag vänder mig om ligger Laz helt utslagen på isen och tar sig för huvudet. Mina lagkamrater skriker och är på väg in på isen och då känner jag direkt att jag måste reagera. Jag såg inte tacklingen i sig, men vad jag har fått höra i efterhand så var den rakt upp i huvudet. Jag ville markera, pinka revir. Kalla det vad du vill”, sa Ludvig Jardeskog till vår tidning efteråt. 

"Slår två slag mot huvudet"

Nu, några timmar efter matchens slut, anmäls Ludvig Jardeskog till disciplinnämnden efter granskning av Players Safety Group. 

”När det återstår 8 minuter och 21 sekunder av den tredje perioden åker Kalmars nr 77, Ludvig Jardeskog, ikapp Vimmerbys spelare nr 24 och drar ner honom till isen bakifrån. Ludvig slår sedan två slag mot huvudet på Vimmerbys spelare (suckerpunch)”, skriver Hockeyallsvenskan på sin hemsida. 

Disciplinnämndens beslut förväntas komma senare under torsdagen. 

Klicka här för att se incidenten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenskalmar.nu

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: